Mazot gübre desteği yattı mı, ne zaman yatacak? 2022 mazot gübre desteği ne kadar, 6 ay öne çekilen ödemeler ne zaman yatar?

Mazot gübre desteği yattı mı, ne zaman yatacak? 2022 mazot gübre desteği ne kadar, 6 ay öne çekilen ödemeler ne zaman yatar?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mazot ve gübre destekleri ile ilgili açıklamalar sonrasında vatandaşlar merakla konuyu araştırmaya başladı. Peki mazot ve gübre desteği ne zaman yatıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar internet üzerinden merakla mazot ve gübre desteği ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki mazot ve gübre desteği ne kadar? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatıyor? Bakan Kirişçi destek ile ilgili hangi açıklamaları yaptı? Mazot ve gübre desteği ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATIYOR

Mazot ve gübre desteğinin Mart 2023 tarihinde yatırılması beklenirken Bakan tarafından yapılan açıklamalara göre ödemeler 6 ay öncesine çekilmişti. Resmi olarak net bir tarih belirlenmese de ödemelerin Ekim ayı başında yapılması tahmin ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Mazot ve Gübre Desteği Açıklamaları

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAKAN KİRİŞÇİ AÇIKLAMALARI

Bakan Kirişçi mazot ve gübre desteği ile ilgili vatandaşı sevindiren gelişmeleri paylaşmıştı. Kirişçi'nin açıklamalarına göre 2023 senesinde ödenmesi düşünülen mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öncesine çekilmesi ve çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılması planlanıyor, yatırılan ödemelerle yalnızca mazot ve gübre alımı yapılabilecek ve paranın sektör dışında kullanılmasına izin verilmeyecek. Bu paranın tarım sektöründe kullanılması için yapılan bu işlem için çiftçi adına açılan hesaba para yatırılacak. Kirişçi'nin açıklamalarına göre Eylül ayı sonuna kadar yatırılması planlanan ödemeler krediden kullanılacak, Ziraat Bankası aracılığıyla verilen kredinin bir kısmının 0 faizli olduğu biliniyor ve kredi limiti 100 bin TL olarak belirlenmişti ve bu limitin 200 bin TL'ye çıkarılarak yüzde 50 kısmının gübre ve mazot alımları için kullanılması sağlanacak.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ MİKTARI

Bakan Kirişçi'nin yaptığı açıklamalara göre hububat için dekar başına 22 TL mazot ve 20 TL gübre desteği varken bu destek 75 TL'ye ve 20 TL olan gübre desteği de 46 TL'ye çıkarıldı. Dekar başı destek bu zamlarla 121 TL'ye çıkarılmış oldu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN