MEB 2019 mülakat sonuçları için tarih verdi | Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları son dakika

MEB 2019 mülakat sonuçları için tarih verdi | Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları son dakika

2019 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 20 bin atama için gözler bakanlıkta. Binlerce öğretmen adayı "Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Sözleşmeli Öğretmenlik mülakatları 31 Aralık'ta bitmişti. Şimdi 20 bin öğretmenin gözü kulağı MEB'den gelecek haberde. 0 bin öğretmen alımının yapılacağı sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önemli bir açıklama yayınladı ve sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının 15 Ocak'ta açıklanacağını duyurdu. Sözleşmeli öğretmenlik atamalarında en fazla kontenjan sınıf öğretmenliğine ayrıldı. Sözleşmeli öğretmenlik şartlarını, sözleşmeli öğretmenlik maaşlarını, hangi branşlara kaç kadro ayrıldığını ve "sözleşmeli öğretmenlik süresi kısalacak mı?" sorularının yanıtını haberimizden takip edebilirsiniz.

Gözler 2019 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarında. Haberimizde 20 bin atama için nefeslerini tutan vatandaşlar "Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Bu yıl MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Haberimizde ayrıca binlerce öğretmen adayının merak ettiği  sözleşmeli öğretmenlik şartlarını, sözleşmeli öğretmenlik kadrolarını, sözleşmeli öğretmenlik maaşlarını ve sözleşmeli öğretmenlik son dakika haberlerini de takip edebilirler. 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandıktan sonra da tercihlere yapılacak. 31 Aralık tarihinde Sözleşmeli Öğretmen mülakatları sona ermişti. MEB mülakat sonuçlarının 15 Ocak tarihinde açıklanacağını duyurmuştu. Peki sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak. MEB'den gelen sözleşmeli öğretmenlik haberlerini öğretmen adayları için derledik. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Sözleşmeli öğretmenlik bekleyenler için çok önemli bir haftaya başladık. Atama yapılacak kadrolarla ilgili kontenjan listesi açıklanmıştı. Listede atamalar için gerekli taban puanlar da belirtilmişti. Sıra şimdi mülakat sonuçlarının açıklanmasına geldi. 

19-01/14/2019-sozlesmeli-ogretmenlik-mulakat-sonuclari.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları yarın yani 15 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak. 16-18 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.


SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

3+1 yıl şeklinde hizmet edecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmenin atama tercihleri 28 Ocak – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak. Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Öğretmen atamaları ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek.

HANGİ BÖLÜME KAÇ KONTENJAN AYRILDI?

MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

19-01/14/20-bin-atama-sozlesmeli-ogretmenlik-mulakat-sonuclari-saat-kacta-aciklanacak.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ SÜREC

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarının sonuçları 15 Ocak tarihinde ilan edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden duyurulacak olan mülakat sonuçlarının ardından tercihler yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazlar ise 16 - 18 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Tercihler 28 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde olacak.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB takvmine göre sözleşmeli öğretmenlerin ataması 7 Şubat 2019'da belli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN