MEB 2020 40 bin öğretmen ataması ne zaman? Bakandan son dakika açıklaması

MEB 2020 40 bin öğretmen ataması ne zaman? Bakandan son dakika açıklaması

MEB tarafından yapılacak olan öğretmen ataması haberleri on binlerce öğretmen adayı tarafından araştırmalar devam ediyor. 2020 yılında öğretmen ataması olup olmayacağı konusunda adaylar MEB’den gelecek son dakika açıklamaları bekliyor. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın atama takvimi henüz belli olmamışken atama bekleyen binlerce öğretmen adayı MEB’den gelecek müjdeli haberi bekliyor. Bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bazı açıklamalarda bulundu. İşte gelişmeler…

2020 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

2020 öğretmen atamaları normal şartlarda Şubat ayında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şubat ayı atamaları ile ilgili bürokratik çalışmalarımız son aşamasında. Gerekli hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz dedi.

BAKAN ZİYA SELÇUK’TAN AÇIKLAMA


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 yılı öğretmen atamaları için katıldığı özel bir televizyon programında şu açıklamalarda bulundu.


Bakan Ziya Selçuk, “Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum.


Bu, ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sistemin kararıyla olan bir şey bu.

Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim. Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda.

Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor.

Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz." Açıklamalarında bulundu.

19-11/18/atama-2.jpeg

2020 İÇİN 40 BİN ÖĞRETMEN

Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 için kaç öğretmen atanacağı ile ilgili şunları söyledir. "Bizim öğretmen adaylarımız adına daha çok imkan, fırsat sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu konuda da bütün gayretlerimizi sürdürüyoruz şu anda da çalışmalar neticelenmediği için bir rakam vermem mümkün değil." diye açıklamada bulundu.


Ancak MEB kaynakları kulis bilgilerine göre Bakanlık, maliyeye 40 bin öğretmen alımı için teklif sunduğu ve bunun sonucunun beklendiği bilgileri yansıdı. Konunun detaylarının ilerleyen zamanlarda açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN