MEB lise kayıtları nasıl yapılır, gerekli belgeler neler? 2022 MEB e-okul lise boş kontenjan sorgulama

MEB lise kayıtları nasıl yapılır, gerekli belgeler neler? 2022 MEB e-okul lise boş kontenjan sorgulama

LGS 2'inci tercih nakilleri ile ilgili sonuçların ne zaman açıklanacağı ve lise kayıt tarihinin ne zaman olacağı binlerce lise öğrencisinin gündeminde. Lise kayıtlarının nasıl yapılacağını merak eden adaylar aynı zamanda kayıt için hangi belgelerin gerekli olduğunu da araştırıyorlar.

LGS tercih döneminin sona ermesinin ardından binlerce öğrenciyi lise kayıt dönemi heyecanı sarmaya başladı. Lise tercih sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenci ve veliler, lise kayıt tarihleri hakkında araştırmalar yaparken aynı zamanda kayıt için hangi belgelerin gerekli olduğunu da sorguluyorlar.

2022-2023 eğitim öğretim yılına az bir zaman kala, binlerce öğrenci lise eğitimlerini hangi okullarda alacaklarını merakla beklemeye başladılar. LGS 2. tercih işlemlerinin ardından tercih sonuçlarını merakla bekleyen öğrenciler, aynı zamanda kayıt için de gün saymaya başladı. Adayların kafalarından kayıt işlemelerinin nasıl yapılacağı sorusu yer alırken aynı zamanda 2022 MEB e-okul lise boş kontenjan sorgulamasında yapmaya başladılar. İşte, LGS kayıt işlemleri ile ilgili tüm merak edilenler..

MEB lise kayıtları nasıl yapılır, gerekli belgeler neler

LGS 2. nakil sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

MEB tarafından yayınlanan takvime göre 1 Ağustos ile 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen LGS nakil işlemlerinin sonrasında LGS 2'inci tercih sonuçlarının 8 Ağustos 2022 tarihinde duyurulacağı bildirildi.

MEB lise kayıtları nasıl yapılır, gerekli belgeler neler?

Lise eğitimine geçişler 'Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan bilgilere göre; yerleştirme işlemlerinin sonrasında lise öğrencilerin okullar için kayıtları sistem tarafından otomatik bir şekilde yapılacaktır.

Liselere kayıt yaptırmak için gerekli olan belgeler her okulda değişiklik gösterebilir. Fakat genel olarak istene belgeler şu şekildedir:

- Yerleştirme sonuç belgesi

- Ortaöğretim öğrenim belgesi

- Öğrencinin kimlik cüzdan fotokopisi

- Öğrenci velisinin vukuatlı nüfus kayıt örneği

- Öğrenci velisinin adına düzenlenen yerleşim yerş adres belgesi (ikametgah belgesi)

- Öğrencinin, öğrenci kıyafetiyle çekiliş olduğu 4 Adet vesikalık fotoğraf

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN