Meclis'in açtığı sınav tartışma yarattı: 98 alan elendi, 62 alana terfi

Meclis'in açtığı sınav tartışma yarattı: 98 alan elendi, 62 alana terfi

Meclis'in açtığı 'Görevde yükselme sınavı' sonuçları açıklandı, alınan puanlar doğrultusunda yapılan terfi değişliklikleri ise tartışma yarattı. Sınavda 98 puan alan memurun mülakatta elendiği, 62 puan alan memur ise terfi ettirildiği iddia edildi. Şikayetler üzerine açıklama yapan Meclis Genel Sekreterliği "Sınavda herhangi bir sorun yoktur" ifadelerini kullandı.

TBMM'nin açtığı 'Görevde yükselme sınavı' sonuçları tartışma yarattı, sınavda yüksek puan alan memurların mülakatta elendiği iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre, TBMM Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav sonuçları geçen ay açıklandı. Sınavda 98 puan alan Güllüşan İyidoğan isimli memur mülakatta elenirken, 62 puan alan Memur-Sen Büro Temsilcisi Özgür Yaydemir adlı memur ise terfi ettirildi. Yine 90'ın üzerinde puan alan birçok ismin daha mülakatta elendiği görüldü.

MECLİS TERFİYİ DOĞRULADI

Sınav, CİMER ve Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayet edildi. Meclis Genel Sekreterliği ise 62 puan alan ismin mülakatta kazandığını doğruladı ancak "Sınavda herhangi bir sorun yoktur" demekle yetindi.

Yine yazılıda 94'er puan alan Belgin Arslanoğlu, Erdoğan Kaymak, Mutlu Ergöz, Necdet Özdemir, Remziye Dallı, 92 puan alan Aysun Güven, Ayşegül Dönmez Güzel, Buket İmamoğlu, Elmas Akbay, Gökhan Ünal, Gürhan Tuna, Mehmet Yılmaz, Naziye Karacan, Sema Özalp, Yılmaz Ertürk de sözlüde elendiler. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN