Medya AŞ'deki görevlerine son verilenler İBB önünde açıklama yaptı 

Medya AŞ'deki görevlerine son verilenler İBB önünde açıklama yaptı 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, Medya AŞ'deki, 184 personelin 50'sinin işine pazartesi günü son verdi. İşine son verilenler, kendilerine gerekçe gösterilmediğini ve haksız işten çıkarmalar olduğunu belirterek, İBB binasının önünde basın açıklaması yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ'deki görevinden alınan bir grup basın açıklaması yaptı. İBB'nin Saraçhane'de bulunan yönetim binası önünde toplanan grup adına Mihraban Çetinel basın açıklamasını okudu.

Çetinel, "İBB Medya AŞ çalışanları olarak çalıştığımız süre boyunca işimizin hakkını vererek, alın terimizle üretme gayreti içinde olduk. Verilen işleri hakkıyla yaptık. Modyo TV, İBB TV ve diğer yayın mecralarında İstanbullulara haber ve kültür sanat çalışmaları olmak üzere birçok alanda bilgilendirmelerde bulunduk. Biz her zaman emekten ve çalışıp üretmekten yana olduk. Haksız ve sebepsiz bir şekilde, bu şekilde işten çıkarılmış olmamızı şiddetle kınıyoruz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarla kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylediğini hatırlatan Çetinel "Bizleri usulsüzce ve hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 20 Ağustos 2019 tarihinde, aralarında özel kalem, müdür, şef, kameraman muhabir, editör, teknik ekip ve idari personel olmak üzere 50 çalışanın işine son vermiştir. İş kanunun 29. maddesine göre 184 kişilik bir şirket için yüzde 10'luk işçi çıkarma bile toplu işçi çıkarma sayılırken yüzde 25'i aşan bu işçi kıyımının hiçbir hukuki dayanağı yoktur" dedi. 

 

İSTANBUL/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN