Mehmetçik asaleti

Mehmetçik asaleti

Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın fedakârlığı Türkiye’yi derinden etkiledi. “Şehit olursam devletin bana vereceği paradan Telafer’deki Türkmen Balalar için anaokulu yaptırın, adımı koyun” diyen 30 yaşındaki kahramanın duruşu 80 milyonu duygulandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin cenazesinde bu vasiyetin yerine getirileceğini duyurdu.

Zeytin Dalı Harekatı’nın üçüncü gününde şehit olan Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın (30) yaptığı fedakarlık, arkadaşlarına gönderdiği mesajlarından çıktı. Twitter hesabından vatan için şehit olmanın önemine vurgu yaparak “Biz aşkı, vatan için canını verenlerden öğrendik” diye yazan şehidin vasiyetine ulaşıldı. Özalkan’ın bir arkadaşına yazdığı mesajlarda “Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer’deki Türkmen Bala’lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun” ifadeleri yer alıyor. Arkadaşı ise şehide “Gardaş, öyle kolay yırtamayacaksın. Şehit ol, kurtul. Yok ya. Hele bir dön Telafer’de tuğla taşıyacağız seninle. Okul tamir edeceğiz” diyor. Özalkan ise bu mesaja “Haklısın reis. Bayrağa, vatana, İslam’a hizmet etmek için yaşamamız lazım ama gelirse başa gurur duyarız. Elimden geleni yapacağız. Hepiniz hakkınızı helal edin” yanıtını veriyor. 

18-01/24/screenshot_1.jpg

Özalkan’ın vasiyetinin MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yerine getirileceği öğrenilirken, şehidin ailesi de önceki gece gelen acı haberle kahroldu. Şehidin annesi Hatice ve babası Selahattin Özalkan ile diğer aile üyeleri Ankara Sincan’da taziyeleri kabul etti. Şehidin ağabeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi Necip Özalkan, kardeşinin 2008’den bu yana astsubay olarak görev yaptığını söyledi. Şehidin 2015’e kadar Bolu Dağı Komando Tugayı’nda görevli olduğunu, yılın 9 ayı Şırnak, Gabar, Cudi, Kuzey Irak ve diğer birçok bölgede operasyonlara katıldığını anlatan ağabey Özalkan “Bunların bir kısmını ailem üzülmesin diye söylemezdi” dedi. Özalkan, kardeşinin 2015’te Kayseri’ye gittiğini, 2017’de tekrar Tunceli Dağ Komando Tugayı’na tayininin çıktığını aktararak, şöyle devam etti: “2017 Haziran’da tayin olduktan sonra El Bab yakınlarında bir karakolda görev yapıyordu. Afrin operasyonu başlayacağını daha önceden biliyor, tahmin ediyorlardı komutanları vesilesiyle. Aralık ayı başı gibi El Bab’dan geri Gaziantep sınırına çekilmişlerdi. Orada gerekli eğitimlerini tamamlayıp, sizin de bildiğiniz üzere Afrin operasyonu başlar başlamaz, kara harekatının olduğu pazar günü sabahleyin Afrin’e girdiler. Cumartesi günü akşam konuşmuştum kendisiyle en son. ‘Ağabey sabah kara harekatı yapılacak, muhtemelen biz gireceğiz. Annemler üzülmesin onlara söylemedim, senin bilgin olsun’ demişti. Koşarak şehadet şerbetini içmeye gitti. Çok şükür annemin de babamın da başları dimdik. Bu bizim için bir kıvanç, mutluluk. Elhamdülillah diyoruz.”

18-01/24/67567567.png

HAREKATTA ÜÇÜNCÜ ŞEHİT

Afrin harekatında şehit olan askerlerin sayısı üçe yükseldi. Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı da şehit oldu. 2.5 yaşında bir kızı olan Şehit Usta’nın, emekli astsubay olan babası Canpolat Usta ile annesinin Ankara’da yaşadığı, Usta’nın bir süre önce tayininin çıktığı Kayseri’de görev yaptığı, harekat için Afrin’e gittiği öğrenildi. Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı Afrin yakınlarında çıkan çatışmada yaralandı. Kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Muratdağı’nın şehit olduğu haberi Kayseri’deki ailesine verildi. Altı ay önce Birgül Muratdağı ile evlenen Şehit Mehmet Muratdağı’nın Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, babasını küçükken yitirdiği öğrenildi.

SOYSUZLARA SOLUK ALDIRMAYACAĞIZ 

Kilis’in Gülbaba köyünün güneydoğusunda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için ilk tören Gaziantep’te düzenlendi. Ardından Ankara’ya uğurlanan şehidin naaşı, çok sayıda vatandaş ve devlet erkanının katıldığı törenin ardından Ayaş ilçesi Bayat Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ahmet Hamdi Akseki Camisi’ndeki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Törende konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz, Mehmetlerimiz bu karda, kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değil. Bu operasyonu Allah’ın izniyle milletimiz, ÖSO birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. Azimiliyiz, kararlıyız. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar, bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız.” Erdoğan, şehidin vasiyetinin yerine getirileceğini ifade etti.

18-01/24/asdasdasdasdasd234234234234234.png
İki yıllık evli olan şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın Ayşe Gökçen isimli 5 aylık bir kızı var.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN