Melih Gökçek'e kötü haber: BELKO'ya tazminat ödeyecek

Melih Gökçek'e kötü haber: BELKO'ya tazminat ödeyecek

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye iştiraki BELKO ile ilgili sözleri nedeniyle 20 bin TL tazminat ödeyecek. Gökçek, bir televizyon programında şirketin sıcak asfalt fiyatına soğuk asfalt döküldüğünü ve 795 kilometrelik işin yalnızca 100 kilometresini yapıp kalanını yapamadığı iddia etmişti.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Melih Gökçek, Beyaz TV’de katıldığı bir programda, “Belediye şirketi olan BELKO’nun soğuk asfalt sathi kaplama işini aldığını, sıcak asfalt fiyatına soğuk asfalt döküldüğünü ve şirketin 795 kilometrelik işin yalnızca 100 kilometresini yapıp kalanını yapmadığını” iddia etmişti. Gökçek, 40 milyon TL kamu zararı oluştuğunu ileri sürmüştü.

BELKO, Gökçek aleyhinde “yalan beyanda bulunduğu” iddiasıyla tazminat davası açmıştı. İhalede sekiz firma arasında en düşük teklifi veren firma olarak BELKO’nun ihaleyi kazandığı, yaklaşık maliyetinden 23 milyon TL daha düşük bedelle ve yüzde 20,11 kırım oranıyla işin alındığı belirtilmişti. BELKO’nun dilekçesinde, Karayolları Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere uygun şekilde ve 89 günde 741 kilometre asfalt sathi kaplama yollarının tamamlandığı ifade edilmişti.

İşin, Sıcak asfalta göre yüzde 56,78 ve çift kat sathi kaplamaya göre ise yüzde 42,07 oranlarında daha ucuza yapıldığı belirtilmişti.

BELKO’nun açtığı davada, asliye hukuk mahkemesi kararını verdi. Mahkeme, Gökçek’in BELKO’ya 20 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme kararında, “Gökçek’in ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, iftira düzeyinde olduğu ve belediye şirketi BELKO’nun ticari itibarının haksızca zedelendiği” değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN