Menderes'te kuraklık yüzünden balıklar ölüyor

Menderes'te kuraklık yüzünden balıklar ölüyor

Büyük Menderes Nehri kuraklık etkisinde. Bu yıl yeterli yağış düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklık Büyük Menderes’i susuz bırakırken, buna bağlı olarak da balık ölümleri yaşanmaya başladı.

Aydın'daki Büyük Menderes Nehri bir süredir kirlilik sorunuyla boğuşuyordu şimdi buna bir de kuraklıkla mücadele eklendi.

Bu yıl yeterli yağış düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklık Büyük Menderes’i susuz bırakırken, buna bağlı olarak da yaşanan balık ölümleri vatandaşları da endişelendirdi.

4-001.jpg

Aydın Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Vergili, nehirdeki balık ölümlerine dikkat çekerek, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi.

'MENDERES NEHRİ CAN ÇEKİŞİYOR'

Vergili yaşanan balık ölümleri ile ilgili olarak, “Menderes can çekişiyor. Umurlu Mahallesi Armutlu Köprüsü mevkiinde balıkların öldüğünü gördük. Gürül gürül akan Ege Denizi’nine dökülen Menderes Nehri ne yazık ki can çekişiyor.

2-002.jpg

Bölgedeki sanayi kuruluşlarının atıkları da nehri kirletmeye devam ediyor. Kuraklık nedeniyle artık Menderes’te su olmayınca, olmayan kirli suyu da temizlemeye gerek yok. Aydın’ın tüm milletvekillerine çağrımızdır, ne zaman Menderes’in çığlığına cevap vereceksiniz” dedi.

3-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN