Merkel, Davutoğlu'nun bütün taleplerine 'evet' demiş

Merkel, Davutoğlu'nun bütün taleplerine 'evet' demiş

Türkiye'nin 2016 yılında AB ile yaptığı göçmen anlaşmasının detayları ortaya çıktı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile AB yetkililerin bilgisi dışında müzakerede bulunduğu ve Türkiye'nin tüm taleplerini kabul ettiği belirtildi.

Türkiye'nin AB ile 2016'da yaptığı göçmen anlaşmasının Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın bilgisi dışında müzakere edildiği anlaşıldı. Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir pazar gecesi biraraya gelmesine öfkelendiğini açıkladı. 

Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendisine danışmadan Türkiye ile özel görüşme yapmasına öfkelendiğini, yapılan anlaşmayı da ‘felaket’ olarak gördüğünü söyledi. 

BBC BELGESELİNDE ÇARPICI DETAY

Tusk, İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC için hazırlanan bir belgesel için verdiği demeçte, Merkel, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte arasında, Brüksel’deki AB zirvesinden iki hafta önce bir pazar gecesi yapılan toplantıyı eleştirdi. Avrupa Konseyi Başkanı, Türkiye ile anlaşmanın anahatlarının belirlendiği toplantı hakkında “Bunun doğru olduğuna inanamadım. Onlar benim en yakın ortaklarımdı” dedi.

DAVUTOĞLU'NUN TÜM TALEPLERİ KABUL EDİLİYOR

BBC belgeselinde Merkel ve Rutte’nin Davutoğlu’nun neredeyse tüm taleplerini kabul ettiği de öne sürülüyor. Belgesel için demeç veren Ahmet Davutoğlu ise “Ben bunu bir kazan-kazan anlaşması olarak görüyordum” dedi. İtalya’nın eski başbakanı Matteo Renzi ise toplantının Tusk çağrılmaksızın düzenlenmesini ‘bir hata’ olarak niteledi.

O dönem Başbakan Davutoğlu'nun basın müşavirliği görevini yapan Osman Sert de konuyla ilgili paylaşımlarda bulundu: 

19-02/11/60.jpg

19-02/11/61.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN