Meteoroloji duyurdu: İşte gün gün bayram havası

Meteoroloji duyurdu: İşte gün gün bayram havası

Ramazan Bayramı'na bir gün kalması, bayramda memleketlerini ve sevdiklerini ziyaret etmek isteyenlerin, "Bayramda hava nasıl olacak?" sorusunu sormasına neden oldu. Meteorolojinin verilerine göre bayramda yurdun büyük bir bölümü yağışlı geçerken mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar da 6 ila 10 derece düşecek.

Havalar tam ısındı derken, bayramın gelmesiyle birlikte mayıs ayına girilse de nisan yağmurları geri geliyor. Bayram boyunca yurdun büyük bir kısmı yağışlı havanın etkisi altında kalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre bayram yurt genelinde serin ve yağışlı hava eşliğinde geçecek. Sıcaklıklar ise hafta sonundan itibaren 6 ila 10 derece azalarak mevsim normalleri civarında olacak.

İL İL HAVA DURUMU

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, başkentte bayram tatili süresince aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öngörüldüğü bildirildi.

Bayramda Ankara'da en yüksek sıcaklık ise 17 ile 21 derece arasında tahmin ediliyor.

GÜN GÜN BAYRAM HAVASI

2 MAYIS 2022: Yurt genelinde yağışlı hava hâkim olurken, bayramın ilk günü Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak, Ege'nin iç ve kıyı kesimleri, Akdeniz, Marmara'nın güneyinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

3 MAYIS 2022: Bayramın ikinci gününde Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın kuzey batısı ile Orta Karadeniz ve iç kesimlerinde yağış beklenmezken parçalı bulutlu havanın hâkim olması bekleniyor. Kalan kesimlerde yağışlar sağanak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

4 MAYIS 2022: Bayramın son gününde Ege, Marmara Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Güney Doğu Anadolu'da parçalı bulutlu hava hâkim. Kalan kesimlerde ise yağış görülecek. Yağışlar Doğu Anadolu'nun doğusu, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Bu yağışlar hava sıcaklıklarını da mevsim normallerinin altına düşürecek.

hava-1.pnghava-2.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN