Meteoroloji duyurdu: Yaz geri dönüyor sıcaklıklar ne kadar artacak?

Meteoroloji duyurdu: Yaz geri dönüyor sıcaklıklar ne kadar artacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son duyurularda soğuk havanın yerini sıcak havalara bıraktığı belirtildi. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde yağışların beklendiği açıklanırken sıcaklıkların 5 dereye kadar artacağı belirtildi.

MGM'nin yayınladığı 5 günlük hava tahmini haritasına göre bu gün yer yer sağış gözükse de pazar günü tüm yurtta bahar havası yeniden kendisini hissettirecek. Salı günü kısman kendisini gösteren yağışlı hava etkisini kısa zamanda kaybederek yeniden yazdan kalma günler yaşanacak.

mgm-hava-durumu.jpg

Bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

hava-durumu.jpg

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

İç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT

26.09.2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz iç kesimleri, iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da hafif zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN