Meteoroloji tarih verdi: Birçok ile 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji tarih verdi: Birçok ile 'sağanak yağış' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonuna ilişkin son tahminlerini paylaştı. İstanbul da dahil birçok ilin yeniden yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji, özellikle 22 Mayıs Pazar gününe dikkat çekerek vatandaşlara sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, İstanbul dahil birçok ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 22 Mayıs Pazar günü etkili olması beklenirken sıcaklıkların ise iç ve batı kesimlerde 5 ila 10 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin doğusu ile güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Muğla, Ordu ve Erzincan çevreleri, Aydın, Denizli ve Burdur'un güneyi, Antalya'nın batı ilçeleri ile Samsun ve Tokat'ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimler Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km / saat) olarak esmesi beklenmektedir."

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 5 ila 10 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR UYARISI

İç ve batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/ saat) olarak esmesi beklenmektedir.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

1.png2.png3.png4.png5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN