Meteoroloji'den art arda uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji'den art arda uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji, Ankara ve İstanbul için uyarılarda bulundu. Ankara'da bugün şiddetli yağmur görülecek. Yarın da İstanbul yoğun yağış alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmininde birçok ili de uyardı. İşte yurt genelinde hava tahminleri...

Yurt genelinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yerini şiddetli bahar yağmurlarına bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Profesörü Orhan Şen'den de şiddetli yağış uyarısı geldi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre bugün Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. İstanbul için de yarın öğle saatlerinden sonra çok şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağış ile birlikte hava sıcaklıkları da düşecek.

MARMARA BÖLGESİ İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan uyarıya göre, 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Marmara’da beklenen gök gürültülü ve sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile İstanbul’un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meteoroloji; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyardı.

BUGÜN YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis'te bugün yağış bekleniyor.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI

Prof. Orhan Şen şiddetli yağışla ilgili illeri tek tek sıraladı ve hava durumu tahminini şöyle duyurdu:
"Bu hafta Çarşamba Perşembe günü İstanbul Kırklareli Edirne Çanakkale Balıkesir Bursa Kocaeli İzmir Denizli Eskişehir civarında yağış şiddetli görünüyor. Çarşamba günü sıcaklıklar düşmeye başlayacak Perşembe günü ise İstanbul 16 derece, İzmir 18 derece, Balıkesir 14 derece, Bursa 13 derece olacak.

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

1-001.png2-001.png3-001.png4-001.png5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN