Meteoroloji uzmanı açıkladı: Pastırma sıcakları geliyor

Meteoroloji uzmanı açıkladı: Pastırma sıcakları geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, kasım ayı itibariyle 15 gün boyunca yurt genelinde pastırma sıcaklarının etkili olacağını açıkladı.

15 gün etkili olması beklenen pastırma sıcakları, kasım ayının ilk günlerinde başlayacak ve hava sıcaklığını 6-7 derece artıracak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen, pastırma sıcakları ile ilgili yaptığı açıklamasında “Gece sıcaklıkları ile gündüz sıcaklıkları arasında fark açılıyor.

Gece sıcaklıkları geriledi. Özellikle iç ve doğu Anadolu’da daha belirgin. Bundan PASTIRMA havasının yaklaştığını anlıyoruz. Genelde PASTIRMA havası Kasım ayı başında başlar 15 ine kadar devam eder. Bu havada asılan etler gece soğuktan büzülür gündüz sıcaktan gevşer. Bu sıcaklık farkının yaklaşık 20 derece civarında olması gerekir. Bu şekilde et pastırmaya dönüşür” ifadelerini kullandı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN