Meteoroloji'den 5 ile kar uyarısı! Yurdun doğusu beyaza bürünecek

Meteoroloji'den 5 ile kar uyarısı! Yurdun doğusu beyaza bürünecek

Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre, sıcaklıklar bugün itibarıyla iç ve doğu kesimlerde düşüşe geçiyor. Yurdun Doğu Anadolu Bölgesi'nin Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bugünden itibaren en çok iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede sıcaklıklarda düşüş yaşanacak. Sıcaklıkların azalmasıyla Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan’da kar yağışı; Rize ve Artvin çevrelerinde ise kuvvetli yağmur bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop çevreleri ve Kastamonu’nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ve Artvin’in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 15

İzmir: Parçalı bulutlu 23

Adana: Az bulutlu ve açık 28

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 14

Erzurum: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 24

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN