Meteoroloji'den 6 ile sarı alarm: Dolu, sel ve yıldırıma dikkat

Meteoroloji'den 6 ile sarı alarm: Dolu, sel ve yıldırıma dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Uzmanlar, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 6 ili sarı kodla uyarırken ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiyesinde dulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Manisa ve Uşak'ı ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Meteoroloji'den yapılan uyarılarda yarın öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İç Ege`de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Kütahya, Uşak çevreleri ile Manisa`nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor.

İl il hava durumu için tıklayın

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten uzmanlar, yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ankara Valiliği: Olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olun

Ankara Valiliği de şiddetli yağışa karşı vatandaşları sosyal medya hesabından uyardı. Valilik açıklamasında, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın öğle saatlerinden sonra ilimiz merkezi ile kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerini kullandı.

5 günlük hava durumu tahmini

6 Ağustos Cumartesi

hava-1.jpg

7 Ağustos Pazar

mete-2.jpg

8 Ağustos Pazartesi

mete-3.jpg

9 Ağustos Salı

mete-4.jpg

10 Ağustos Çarşamba

mete-5.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN