Meteoroloji'den kritik uyarı... Beklenen sıcak hava dalgası geliyor: Adeta kavrulacağız!

Meteoroloji'den kritik uyarı... Beklenen sıcak hava dalgası geliyor: Adeta kavrulacağız!

Avrupa'da hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası Türkiye'de de etkili olacak. Önümüzdeki haftadan itibaren ülke genelinde sıcaklıkların 5-6 derece birden yükselmesi bekleniyor. Uzmanlar, sıcak çarpması ve orman yangınlarına karşı uyarılarda bulundu. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, nemin düşeceğini belirterek sıcaklıkların bugün İstanbul'da 33 derece, İzmir ve Antalya'da 40 derece olacağını söyledi.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre batı kesimlerde rüzgarla birlikte sıcaklıklar da artıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıkların 5-6 derece birden yükselmesi bekleniyor. Nem seviyesinin düşmesi beklenirken İstanbul, İzmir ve Antalya'da artan sıcaklıklar vatandaşlara zor günler yaşatacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI İZMİR VE ANTALYA'DA 40 DERECE, İSTANBUL'DA 33

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen; sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, sıcaklıkların bugün artacağını belirtti. İstanbul'da 33 derece, İzmir ve Antalya'da 40 derece olacağını belirten Prof. Dr. Şen, nemin düşmeye başladığını söyledi. Şen yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Bugünün (pazar) dünden farkı Marmara Ege Akdeniz bölgelerinde sıcaklığın ortalamanın üstüne çıkması. Bazı yerlerde 4-5 C üzerinde. Ege ve Akdeniz de nem de düşmeye başladı. Orman yangını açısından risk artıyor. İstanbul 33 İzmir 40 Antalya 40 C ye ulaşıyor."

nn.png

24 TEMMUZ PAZAR (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat’ın kuzeyi ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Marmara ve Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

1.png2.png3.png4.png5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN