Meteoroloji'den kritik uyarı: Toz taşınımına dikkat

Meteoroloji'den kritik uyarı: Toz taşınımına dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı riskine karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu belirtildi. Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, toz taşınımı riskine karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olurken Doğu Anadolu’nun doğusu, Çarşamba öğleden sonra ise Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

MGM’den yapılan açıklamada “Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

"Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğusu ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir, Çanakkale ve Adana’nın kuzey ilçelerinin; Çarşamba öğleden sonra Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

İÇ VE DOĞU KESİMLERDE SICAKLIK ARTACAK

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege’de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneybatıdan (Lodos) kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor."

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

1.png2.png3.png4.png5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN