Meteoroloji'den üst üste 3 Ocak uyarısı: Kar, sağanak, fırtına geliyor

Meteoroloji'den üst üste 3 Ocak uyarısı: Kar, sağanak, fırtına geliyor

Meteoroloji, İstanbul, Kastamonu, Sinop, Çorum, Antalya'nın da aralarında bulunduğu bir çok il üst üste uyarı yaptı. İstanbul'da iki gün sürecek kar yağışı 3 Ocak'ta başlayacak, hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Marmara ve Ege'de şiddetli rüzgar sıcaklıkları düşürecek. Bir çok ilde sağanak yağmur ve fırtına bekleniyor. İşte 3 Ocak hava durumu raporu...

Meterooloji Genel Müdürlüğü, yurdun soğuk hava dalagasının etkisi altına gireceğini açıklarken, aralarında İstanbul, Antal, Edirne ve Kastamonu'nun da bulunduğu iller için üst üste uyarı yaptı. İstanbul'da etkili kar yağışı bekleniyor. Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz'de ise bir çok ilde şiddetli yağmur ve fırtına bekleniyor. 3 Ocak hava durumu raporu şöyle: 

İSTANBUL HAVA DURUMU (3-7 OCAK)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Ocak 2019 ila 7 Ocak 2019 tarihlerinde arasından yaşanması beklenen sıcaklık verilerini açıkladı. İstanbul'da kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini göstermesi bekleniliyor. Meteoroloji tarafından açıklanan hava durumu değerleri...

3 Ocak Perşembe: Perşembe günü hava yağmurlu olurken, akşam 18:00'den sonra sağanak yağmur etkisini göstermesi bekleniliyor. En yüksek sıcaklık 7 derece, en düşük sıcaklık 4 derece. Rüzgar saatte 40 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

4 Ocak Cuma: İstanbul'da Cuma günü hava kapalı, kar yağışı bekleniliyor. Sıcaklık gündüz 2 derece, gece 1 derece. Rüzgar hızını artırıyor: Saatte 54 km hızda esmesi bekleniliyor.

İSTANBUL ANLIK HAVA DURUMU

5 Ocak Cumartesi: Cumartesi günü hava kapalı, İstanbul'da kar yağışı gözlemlendi. Sıcaklık 1-3 derece arasında olurken, rüzgar saatte 28 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

6 Ocak Pazar: İstanbul'da Pazar günü hava kapalı, kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Sıcaklık en yüksek 3 derece, en düşük 0 derece. Rüzgar saatte 24 km hızda esmesi bekleniliyor.

7 Ocak Pazartesi: Haftanın ilk günü İstanbul'da kar yağışı var. Sıcaklık gündüz 2 derece, gece 0 derece. Rüzgar saatte 37 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

19-01/02/resimid_11203359.jpg

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

3 Ocak Perşembe günü Marmara ve Ege’de kuzeyli rüzgar, özellikle Marmara’nın Karadeniz kıyıları ile Kuzey Ege’de 5 kuvvetini buluyor. Sıcaklığı aşağıya çekiyor. Yağışı kuvvetlendiriyor. Marmara ve Ege’de aşırı yağışlar su baskınları yapabilir. Edirne dolaylarında yağış karla karışık yağmurdan kara dönüyor. Akdeniz’de de sel riskine karşı uyarıyoruz. Cuma günü Orta ve Doğu Akdeniz’de bu aşırı yağışlar olacak, cumartesiye de sarkacak. İç Anadolu’da da karla karışık yağmur ve ağırlıkla kar yağışları var. Karadeniz’de de bolu dolayları ile Gümüşhane- Bayburt çevrelerinde kar var. Bölgenin kalanında hava parçalı çok bulutlu. Doğu Anadolu’nun da orta ve güney kesimlerinde kar yağışları var. Cuma günü zayıflamış olacak. Güneydoğu’da da ara ara sağanağa dönen yağışlar var.

FIRTINAYA DİKKAT 

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  Kastamonu, Sinop ve Çorum çevrelerinde etkili olan rüzgarın, güney ve güney  batıda yer yer saatte 80 kilometreye kadar çıkacağı belirtildi.

Açıklamada, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere  ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara  karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Olumsuz hava şartlarının yarın ve cuma günü etkili olmasının  beklendiği kaydedildi.

19-01/02/resimid_11203382.jpg

MERSİN

Mersin'de 'çok kuvvetli yağış' bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kentte yaşayanları sel ve su baskını konusunda uyardı.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, kent merkezi başta olmak üzere Tarsus, Erdemli ve Çamlıyayla'da aralıklarla ve şiddetini artırarak sürecek.

Metrekareye 51 ile 75 kilogram yağışın beklendiği kentte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

EDİRNE

Edirne’de yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli  rüzgar ve fırtınanın etkili olması bekleniyor.  Edirne  Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada,  yarın öğle saatlerinden cuma sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli  rüzgar ve fırtına beklendiği belirtildi.

Açıklamada, meteorolojik son değerlendirmelere göre rüzgarın, perşembe  günü öğle saatlerinde batı kesimlerinden başlayarak cuma sabah saatlerine kadar  bölge genelinde kuzeyli yönlerden fırtına şeklinde eseceği, bölgenin  güneydoğusunda ise kuvvetli fırtınaşeklinde esmesinin beklendiği duyuruldu. 

Ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç  devrilmesi, kar yağışı, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli  olunması istendi. 

NİĞDE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Niğde Valiliği, Cuma gününe kadar sürecek kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

Niğde Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarın öğlen saatlerinden itibaren şiddetini artıracak rüzgarın Cuma günü öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğine vurgu yapılarak, "Oluşabilecek soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir denildi.  

ANTALYA VE MUĞLA İÇİN UYARI

Antalya ve Muğla çevrelerinde, sağanak ve gök gürültülü  sağanak yağış bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, son  değerlendirmelerde perşembe günü öğle saatlerinden sonra Antalya ve Muğla'nın  batı ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Antalya'nın doğu ilçelerinde  yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

Antalya ve Muğla'da görülecek yağışla rüzgarın da güneybatı yönlerden  kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Antalya ve Muğla'daki yağış sonrası ulaşımda aksama, sel, su baskını,  yıldırım ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması  uyarısında bulunuluyor. 

TÜM İLLERİN ANLIK HAVA DURUMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN