Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden flaş uyarılar bir bir geldi. Yurdu saran kötü kış şartlarından dolayı vatandaşlar uyarıldı. İşte Meteoroloji'den yapılan o kritik uyarılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Adıyaman  çevrelerinde görülecek yağışların, gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak yarın gece saatlerine kadar kuvvetli sağanak, bin metre üzeri rakımlardaki kuzey  kesimlerde ise yoğun kar yağışı (20-50 santimetre) şeklinde olacağı tahmin  ediliyor.

Vatandaşlara, Adıyaman'daki yağış sonrası ulaşımda aksama, sel, su  baskını, yıldırım ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli  olunması uyarısında bulunuldu. 

ANKARA İÇİN KAR UYARISI

 Ankara'da yarın kuvvetli kar yağışı bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın sabah  saatlerinden itibaren Ankara'da başlaması beklenen kar yağışlarının gece  saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli şekilde devam ederek 8-15 santimetre örtü  bırakacağı belirtildi.

Pazar gece ve pazartesi sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli  buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor. Ankara'daki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle başta ulaşım sorunları  olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması  uyarısında bulunuldu.

FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz'in doğusunda, pazar günü ilk saatlerden  sabah saatlerine kadar fırtına bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Batı  Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, pazar günü sabah saatlerine kadar, batı ve  güneybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Başta denizciler olmak üzere ilgililerin fırtınaya karşı dikkatli ve  tedbirli olmaları gerekiyor.

MUĞLA'DA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Muğla'nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde etkili olan  yoğun kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı.  Menteşe ilçesinde akşam saatlerinde kar yağışının etkisini artırması  nedeniyle pek çok güzergahta araçlar mahsur kaldı.

İlçeden, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Yılanlı mevkisine  ve Göktepe Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yollar kapandı.

Trafik ekipleri, yola araç girişine izin vermiyor. Yatağan Kavaklıdere yolunda da zincirsiz araç geçişine müsaade  edilmiyor. Karayolları ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler,  iki kepçe ve bir dozer yardımıyla kapanan yolu açmak için çalışıyor.

Diğer yandan, bazı ilçe sakinleri, kar yağışını eğlenceye çevirerek  doyasıya kar topu oynadı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN