Metin Topuz'un tutukluluk halinin devamına karar verildi

Metin Topuz'un tutukluluk halinin devamına karar verildi

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Habertürk'te yer alan habere göre FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari savcı Zekeriya Öz ve bazı polis müdürleri ile irtibatlı olduğu ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma 28 Haziran’a ertelendi.

CASUSLUK SUÇUNDAN YARGILANIYOR

Metin Topuz hakkında 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek' ve 'Gizliliğin ihlali' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 18 yıldan 29 yıla kadar hapis talep ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN