Metrobüs çalışma saatleri | Metrobüs kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Metrobüs çalışma saatleri | Metrobüs kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Metrobüs çalışma saatleri bu ulaşım aracını kullanan vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Metrobüs çalışma saatleri kapsamında her gün milyonlarca yolcuyu İstanbul’da seyahat ettiriyor. Bu ulaşım aracıyla ilgili bilmeniz gereken her şey haberimizde. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Her gün milyonlarca İstanbullu, metrobüs çalışma saatleri arasında seyahat ediyor. Metrobüs çalışma saatleri vatandaşlarımızın en merak ettiği konular arasında yer alıyor. İstanbul trafiğine nefes aldıran bu ulaşım araçlarıyla ilgili bilmeniz gerekenleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

METROBÜS

Metrobüs, 2007 Eylül ayında İstanbulluların hayatına girdi. Metrobüs ile İstanbul’daki trafik yoğunluğunu azaltmak amaçlandır. İstanbullular metrobüs ile hızlı ve konforlu ulaşıma başladı. Metrobüs ilk olarak Topkapı-Avcılar hattında hizmete başladı. 2008 yılında ise metrobüs, Zincirlikuyu’ya kadar uzatıldı.

Metrobüs ile İstanbul’un iki yakası 2009 yılında tamamlanarak metrobüs, Söğütlüçeşme’ye kadar uzatıldı. Metrobüs ile iki yaka arası 63 dakikaya indirildi. Avcılar-Beylikdüzü güzergahının temeli ise 2011 yılında atıldı ve hattın açılışı Temmuz 2012’de gerçekleşti.

Böylelikle metrobüsün istasyon sayısı 44 olurken toplam uzunluğu 52 kilometreyi buldu. Beylikdüzü-Söğütlüçeşme hattı yolculuk süresi ise 83 dakika oldu. Metrobüs, İstanbulkart’tan tam 3,85 TL ücret almaktadır. Bu fiyat sosyal karta sahip olanlar için 2.10, öğrenciler için ise 1.25 TL’dir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

1-3 durak arası seyahat eden yolculardan tam 1.95, sosyal 1.45, öğrenci ise 1.10 TL alınmaktadır. 4-9 durak arası seyahat eden yolculardan ise tam 3 TL, sosyal 1,85 TL, öğrenci ise 1,20 TL alınmaktadır. Metrobüs kullandıktan sonra başka bir ulaşım aracı kullanmanız durumda aktarım gerçekleşir.

Ancak metrobüsten önce başka bir araç kullanmanız durumunda aktarım gerçekleşmez. Metrobüs kademeli ücret tarifesi 00.00 06.00 saatleri arasında geçerli değildir. Bu saatler arasında durak sayısı fark etmeksizin 3,85 TL ücret alınmaktadır.

20-01/02/metrobussjpgg.jpg

ÇALIŞMA SAATLERİ

Metrobüs 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Sabah saatlerinde sık olarak çalışmakta olan metrobüs, saat 01.00-05.30 saatleri arasında yarım saat ya da 1 saat aralıklarıyla hizmet vermektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN