Metrobüs kazası işte böyle geldi! Sürücü: Kötü oldum ambulans çağırın

Dün Avcılar'da gerçekleşen metrobüs kazasında araç içinden görüntüler ortaya çıktı. Son edinilen bilgilere göre 99 kişinin yaralandığı kazada metrobüs sürücüsünün kaza anından önce rahatsızlandığı ve yolculara "Çok kötü oldum, ambulans çağırın bana." dediği anlar kazadan hemen önce kameralara böyle yansıdı.

Avcılar'da 99 kişinin yaralandığı metrobüs kazasında yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde metrobüs sürücüsünün rahatsızlanarak bariyerlere vurmadan hemen önce yolculara "Çok kötü oldum, ambulans çağırın bana." dediği görülüyor.

99 KİŞİ YARALANDI

Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında dün akşam saat 18.30 sıralarında iki metrobüsün kafa kafaya çarpışması sonucu büyük bir kaza meydana gelmişti. Kazada, son edinilen bilgilere göre toplam 99 kişinin yaralandığı öğrenildi.

c1.jpg

"YARALILARIN YARISI AMBULANS İLE DİĞER YARISI DA KENDİ İMKANLARIYLA HASTANEYE GİTTİ"

Yaralıların 50’sinin ambulansla hastaneye sevk edildiği 49’unun ise kendi imkanlarıyla hastaneye giderek ayakta tedavi gördüğü de son eklenen bilgiler arasında yer aldı. İstanbul Valiliği ise olay hakkında açıklama yaptı:

“Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı.

İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

c2.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da öğrenilirken bazı hastaların durumunun ise kritik olduğu belirtildi.

EKREM İMAMOĞLU SOSYAL MEDYADAKİ GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN AÇIKLAMADA BULUNDU

Öte yandan, olayın sosyal medyada farklı boyutlara taşınmasının ardından siyasi kişiler de olaya dahil oldu. Olay hakkında Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile beraber İBB'nin Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışında metrobüs kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KÖTÜ OLUYORUM, AMBULANS ÇAĞIRIN"

İmamoğlu, kazanın nedenini açıkladı. İmamoğlu, "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, 'kötü oluyorum, ambulans çağırın' diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" diye konuştu.

İmamoğlu, "Saat 18.30 sıralarında 100 bini aşan insan yolculuk yapıyor. Burada kaza meydana geldi. Yaptığımız incelemelerde birlikte 18.30'da oluşan bu kaza 2 saat içerisinde ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle ulaşıma açıldı" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir