MetroPOLL AK Parti ile ilgili araştırmasını duyurdu: Zengin ve ayrıcalıklıların partisi

MetroPOLL AK Parti ile ilgili araştırmasını duyurdu: Zengin ve ayrıcalıklıların partisi

MetroPOLL araştırma vatandaşın AK Parti hakkındaki döşüncesini ölçen araştırmasını kamuoyuna açıkladı. Ankete katılanların yüzde 55'i AK Parti'nin 'zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin' partisi olduğunu düşünüyor.

KARAR

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, vatandaşlara yönelttikleri, “AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” anketinin sonuçlarını paylaştı.

Haziran 2021 araştırmasında yer alan “AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” sorusuna seçmenlerin yüzde 55’i “zenginlerin partisi” yanıtını verdi. Halkın yüzde 31,9’u ise AKP’nin “yoksulların partisi” olduğunu söylerken; “fikrim yok” yanıtını verenlerin oranı da yüzde 13,1 oldu.

Parti bazındaki verilere bakıldığında ise Ak Partililerin yüzde 24.2'si partinin 'zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin' partisi olduğunu söyledi. Yüzde 57.7'si ise 'yoksulların partisi' derken yüzde 18.1'i 'fikrim yok' dedi.

MHP'lilerin ise bu soruya cevabı şöyle ölçüldü: Yüzde 42.9 'zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin' partisiç Yüzde 41 'yoksulların partisi'. Yüzde 16.1 'fikrim yok'.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN