Mevlana'nın hoşgörüsü tuvallerde

Mevlana'nın hoşgörüsü tuvallerde

Hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana'nıın öğretileri tuvalleri süsledi. Bornova Belediyesi ev sahipliğinde hazırlanan 'Vuslat' sergisi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergide Mevlana'nın sözlerinden esinlenerek yapılmış 30 çalışma bulunuyor.

Hoşgörü ve barışın sembolü şair ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'in öğretisi İzmir'in Bornova Belediyesi ev sahipiğinde Nakkaşhane Atölyesi tarafından hazırlanan 'Vuslat' isimli sergi, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Tezhip, çini, minyatür ve hat olmak üzere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ile ortaya konulan eserlerden oluşan sergide Mevlana’nın sözlerinden esinlenerek yapılmış 30 çalışma bulunuyor. 

20-01/09/bornova-sergi-2.jpg

1.5 yıl süren titiz çalışma sonucu ortaya çıkan serginin açılışında konuşan sanatçılar; Nergiz Dürüsel ve Özlem Tezcan, eserlerini sergileme imkanı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Sergide, Nergiz Dürüsel ve Özlem Tezcan’ın yanı sıra Gülnur Çavuş, Özlem Durmuş, Rahime Alemdar, Nükhet Akkaya, Ayşe Kayalı, Kaniye Durgut, Melekper Yılmaz, Aysın Güldük ile Aysel Bozyel’in eserleri yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN