Mevlid Kandili duaları nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler edilmeli?

Mevlid Kandili duaları nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler edilmeli?

2019 Mevlid Kandili duaları nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler edilmeli? soruları kandil öncesinde sorulmaya başlandı. 8 Kasım günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili için hazırlanan vatandaşlar Mevlid Kandili ibadetlerini ve dualarını arama motorlarında araştırıyor. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu ifade etmektedir. Bu nedenle bu kutsal geceye farklı bir anlamda yüklenmiştir. Hz. Muhammed'in doğduğu gece kabul edilen bu kutlu günde edilecek olan dualar ve ibadetler Allah katında geri çevrilmemektedir. Haberimizde edilmesi gereken ibadetleri ve duaları bulabilirsiniz.

Mevlid Kandili duaları nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler edilmeli? Bu kutlu geceyi  ibadet ederek geçirmek isteyen Müslümanlar 'Mevlid Kandili ibadetleri'ni merak edip arama motorlarında sorguluyorlar. Hz. Muhammed Yüce yaradan Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara iletmek için bu dünyaya gelmiştir. HZ. Muhammed'in doğduğu gece olarak kabul edilen Mevlid Kandili'nde ibadetler ve dualar edilerek birlik ve beraberlik duygusunu yaşamaktadır. Haberimizde bu gece yapılması gereken ibadetleri bulabilir, duaları öğrenebilirsiniz. 

Mevlid Kandili Rebiülevvel ayının onbirinci gecesini onikinci'ye bağlayan gece kutlanacak. Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili bu yıl 8 Kasım 2019'da idrak edilecek.

18-11/12/mevlid-kandili-dualari.jpg

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Mevlid kandiliniz mübarek olsun..

Allah"ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Mevlid kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER NELERDİR?

1. Kur"ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur"ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah"a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2. Peygamber Efendimize (sav) salât ü selâmlar getirilmeli; O"nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah"ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Mü"minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mü"min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va"z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk"a niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefonla aranarak tebrik edilmeli; duaları istenmeli.


19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

18-11/12/mevlid-kandili-dua.jpg

MEVLİD kANDİLİ DİLEK DUASI

Mevlid Kandilinde okunacak duaları Nihat Hatipoğlu ve diyanetten hazırladık. Bu dualara geçmeden önce Mevlid Kandili'nde okunduğunda geri çevrilmeyen Hazreti Yunus'un dilek duasını dikkatinize sunalım. Bu duayı Hz. Yunus peygamber balığın karnındayken yapmıştır. İslam alimleri bu duayı okuyarak her hangi bir dilekte bulunan müminin dileğini yüce Allah muhakkak yerine getirir diyorlar. Yunus Peygamber balığın karnındayken şu duayı okuyordu:

“Senden başka Allah yoktur. Allahım seni bütün noksanlıklardan uzak tutarım. Ben öz nefsime yazık edenlerden oldum.”

AKŞAM NAMAZINI KILIP FATİHA'DAN SONRA BU DUAYI OKUYUN

Mevlid Kandili'nde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı etsin;

-“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!”
Bu duadan sonra kişi dileğini yaradan da isteyebilir.

MEVLİD KANDİLİ NİHAT HATİPOĞLU DUASI

Mevlid Kandili'nde 4 rekatlık namaz kıldıktın sonra gönlünüzden geldiği gibi yaradana dua edebilirsiniz. Bu gecede okunacak dualar konusunda sıkıntı çekiyorsanız Nihat Hatipoğlu'nun kandil duasına da amin diyebilirsiniz.

 

2019 Mevlid Kandili duaları nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler edilmeli? soruları kandil öncesinde sorulmaya başlandı. 8 Kasım 2019 cuma günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili için hazırlanan vatandaşlar Mevlid Kandili ibadetlerini ve dualarını arama motorlarında araştırıyor.  Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu ifade etmektedir. Bu nedenle bu kutsal geceye farklı br anlamda yüklenmiştir.  Hz. Muhammed'in doğduğu gece kabul edilen bu kutlu günde edilecek olan dualar ve ibadetler Allah katında geri çevrilmemektedir. Haberimizde edilmesi gereken ibadetleri ve duaları bulabilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN