Mevzilerini bırakıp kaçtılar, Rasulayn'dan dumanlar yükseliyor

Mevzilerini bırakıp kaçtılar, Rasulayn'dan dumanlar yükseliyor

Barış Pınarı Harekatı'nda 24 saate yaklaşılırken, bölgede hareketlilik bir kez daha başladı. Sabah saatlerinde sessizliği hakim olduğu Tel Abyad'da yeniden dumanlar yükselmeye başladı. YPG/PKK hedeflerine peş peşe obüs atışları gerçekleştirildi. Obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn'dan da dumanlar yükseliyor. Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili MSB yeni bir açıklama daha yapıldı: Barış Pınarı Harekatı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik gece yarısına kadar devam eden obüs ve tank atışları, gecenin ilerleyen saatlerinde azaldı. 

Harekat kapsamında TSK birlikleri, gece boyunca çeşitli noktalardan Tel Abyad tarafına geçiş yaptı. 

SABAH SAATLERİNDE SESSİZLİK HAKİM

Günün ilk ışıklarına kadar Tel Abyad ve çevresinde herhangi bir çatışma sesi duyulmazken, kent merkezinde sessizlik hakim. 

Operasyon başlamadan önce sınıra yakın olan terör mevzilerinde görüntülenen örgüt mensuplarının da sabah saatlerinde mevzilerde olmadığı görüldü.

RASULAYN'DAN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Rasulayn ve çevresinde bulunan terör mevzileri de gece geç saatlere kadar ateş altına alındı.

19-10/10/ana-manset-2-1570690959.jpg

Günün ilk ışıklarıyla da Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

Bu arada, kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor. Öte yandan, Şanlıurfa'nın Suriye sınır hattında yer alan beton bariyerlerin bazı noktalardan kaldırıldığı görüldü. 

19-10/10/baris-ginari.jpg

MSB'DEN SON AÇIKLAMA: HEDEFLER ELE GEÇİRİLDİ

Kuzey Suriye'deki terör yuvalarını temizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yeni bir açıklama daha yapıldı: Barış Pınarı Harekatı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekat planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

19-10/10/sssss.jpg

MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu.

Harekatın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği belirtilen açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı, gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi." ifadesi kullanıldı.

OBÜSLER TEL ABYAD'IN KARŞINA MEVZİLENDİ

19-10/10/ana-manset-2-1570690463.jpg

Barış Pınarı Harekatı kapsamında TSK’ya ait OBÜSler de Tel Abyad’ın karşısında mevzilendi.
 
19-10/10/ana-manset-2-1570690445.jpg
 
TEL ABYAD'DA SESSİZLİK BOZULDU
 
Sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'da terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yeniden obüs atışları yapılmaya başlandı.
 
19-10/10/ana-manset-2-1570697120.jpg

Zaman zaman yoğunlaşan atışlar sonrası bölgeden dumanların yükseldiği gözleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince obüs atışları aralıklarla sürdürülüyor.

ŞANLIURFA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN