Mezuna kalmak nedir? 2019 YKS'de barajı geçemeyenler ne yapacak? Mezuna kalanlara tavsiyeler

Mezuna kalmak nedir? 2019 YKS'de barajı geçemeyenler ne yapacak? Mezuna kalanlara tavsiyeler

2019 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından barajı geçemeyen öğrenciler ya da puanını beğenmeyenler mezuna kaldı. "Mezuna kalmak nedir? Nasıl mezuna kalınır?" sorularının yanıtı ise merak ediliyor. İşte "Mezuna kalmak nedir? Mezuna kalmak ne anlama gelir?" sorusunun yanıtı ve tüm detaylar...

Mezuna kalmak ne demek? ya da mezun kalmak tabirinin anlamı nedir? Öğrencilerin üniversite sınavından (YKS) istedikleri puanı alamadıklarında, ya da YKS barajını geçemediklerinde 1 yıl daha sınava hazırlanması durumuna "Mezuna kalmak" denir. Mezun ifadesinin geçmesi, öğrencinin lise diplomasını almış olmasından kaynaklanıyor.

YKS BARAJINI GEÇEMEYENLER NE YAPACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından barajı geçemediğini gören ya da istediği puanı alamamış olan bir öğrenci, 1 yıl boyunca yeniden hazırlanarak üniversite sınavına yeniden girebilir.

Yani mezuna kalmak bir yıl daha sınava hazırlanıp tekrar girmek anlamına gelir.

MEZUNA KALANLARA TAVSİYELER

Mezuna kalmanın avantajı sınav tecrübesi yaşanmış olmasıdır. Bu yıl edindiğiniz bilgi birikiminin üzerine 1 yıl daha katarak daha yüksek puan alma ihtimaliniz artacaktır. Öte yandan sınav stresi de bu yıl yaşadığınız gibi olmayacaktır. 1 yıl boyunca çalıştığınız konuları ve dersleri daha iyi kavrayabilir ve puanlarını yükseltebilirsiniz. Ancak disiplini elden bırakırsanız daha düşük bir puan alma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN