MHP’den ‘Diyarbakır teşkilatı’ açıklaması: Kılı kırk yardık

MHP’den ‘Diyarbakır teşkilatı’ açıklaması: Kılı kırk yardık

Diyarbakır il teşkilatının feshine ilişkin konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Hadise çok hassastı. İddialar çok ciddiydi. Adaletten ayrılmamak için kılı kırk yardık" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, 2 gün önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Diyarbakır İl Teşkilatı’nın feshedildiğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili HaberTürk’ten Nagehan Alçı’ya konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın önce partiye olaya dair birtakım bilgilerin geldiğini ve Devlet Bahçeli’nin iddiaların sonuna kadar araştırılması talimatı verdiğini belirtti.

"VAHİM BOYUTU ANLAYINCA TEŞKİLATI DERHAL FESHETTİK"

Yalçın, “Hadise çok hassastı. İddialar çok ciddiydi. Yine de temkinli yaklaşmalı, neyin ne olduğuna iyi bakmalıydık. O sebeple adaletten ayrılmamak için kılı kırk yardık. Farklı kaynaklardan yanıltılıyor da olabilirdik, o yüzden detaylı inceledik. İşin vahim boyutlarını anlayınca da tüm bu iddiaların emniyetimiz ve yargımız tarafından araştırılması için herhangi bir gölge şüphe kalmaması için il teşkilatını derhal feshetme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

"KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR MANTIĞINDA OLMADIK"

Yalçın, “Bakın bizim parti olarak tavrımız hep aynı şekilde nettir. Kadına ve çocuğa şiddet, taciz, tecavüz, cinsel istismar gibi olaylarda genel başkanımızın emrettiği gibi sıfır tolerans gösteriyoruz. Kim bu işlere bulaşmışsa yakasına yapışılmalı. Şimdi de iddiaların sonuna kadar soruşturulup gereğinin yapılması için emniyet ve yargı güçlerimizin yanındayız. Biz MHP olarak hiçbir zaman kol kırılır yen içinde kalır mantığı içinde olmadık, içimizden biri de olsa hiçbir şeyin üzerini örtmeyiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Diyarbakır İl Teşkilatı’nın feshedildiğini duyurmuştu. Yalçın, “MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullanmıştı.

MHP’den yapılan açıklamanın ardından dün sabah Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı bir soruşturma kapsamında MHP Diyarbakır İl Başkanlığı yöneticilerine operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ile bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı. Dün gece gözaltına alınan Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Kayaalp, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı. Kayaalp’in 16 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öğrenilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN