MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'den 'Filenin Sultanları' için skandal yorum

MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'den 'Filenin Sultanları' için skandal yorum

Almanya'yı 3-0 yenerek olimpiyatlara katılma hakkını elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'den skandal bir yorum geldi: Açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar.

2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri final maçında Almanya 3-0 yenerek olimpiyatlara katılma hakkını elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'den skandal bir yorum geldi.

"DÜNYA ŞAMPİYONU OLSAN NE YAZAR"

Düzce'nin Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin, Filenin Sultanları için şu ifadelerini kullandı: Allah'u Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre, kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz."

20-01/14/basliksiz-1-1578991973.jpgDüzce'nin Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin

"ART NİYET TAŞIMIYORUZ"

Paylaşımın ardından Cumhuriyet'e konuşan Şahin şunları kaydetti: "Bunu genel anlamda yazdım. Kamuoyu beni takip ediyor. Takipçimiz çok. Art niyet taşımıyoruz. Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram."

Şahin'in tepkiler üzerine söz konusu paylaşımını silmesi de dikkat çekti.

BAHÇELİ'DEN MİLLİLERE TEBRİK

Meclis'te konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı kutlayarak "Filenin sultanlarını, teknik kadroyu ve federasyon yönetimini gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN