MHP'li Fethi Yıldız'dan 11 Uygur Türk'ü için çağrı

MHP'li Fethi Yıldız'dan 11 Uygur Türk'ü için çağrı

Çin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 17 gündür havalimanında bekletilen Uygur Türkleri ile ilgili twitter hesabından açıklama yapan MHP’li Feti yıldız, ‘derhal vatandaşlık işlemlerinin yapılmasını istiyoruz 'dedi.

Çin’deki insanlık dışı uygulamalardan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşı ile önce Malezya’ya ardından anavatanları Türkiye’ye sığınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 Uygur Türk’ü 17 gündür Atatürk Havalimanı’nda akıbetleri belli olmadan giriş izni bekliyor.

Can güvenlikleri olmadığı için Doğu Türkistan'dan Malezya'ya sığınan, Malezya Hükümeti’nin de Çin'in yaptığı siyasi baskılar nedeniyle Uygur Türkleri'ni sınırdışı etmesi üzerine gidebilecekleri tek yerin Türkiye olduğunu söyleyen Türkler, 17 gün önce İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Dışişleri bakanlığına seslerini duyurmaya çalışan Uygur Türkleri, havalimanında beton zemin üzerinde yatıyor ve hayırseverlerin kendilerine ikram ettiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Feti Yıldız, Çin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 17 gündür havalimanında bekletilen Uygur Türkleri ile ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. Yıldız, ‘Atatürk havalimanında 17 gündür gözaltında tutulan 11 Uygur Türk’üne reva görülen muameleden vazgeçilerek derhal vatandaşlık işlemlerinin yapılmasını bekliyoruz. dedi. 

Uygur Türkleri, Atatürk Havalimanı'nda Çin'e iade edilme korkusu yaşıyor.

İşte MHP’li Feti Yıldız’ın paylaşımı

18-11/01/feti-yildiz.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN