Millet İttifakı'ndan 'sınır' kampanyası

Millet İttifakı'ndan 'sınır' kampanyası

Dün "Hudut namustu" yazılı pankartı asan kişilerin gözaltına alınmasının ardından, CHP ve İYİ Parti ortak kampanya başlattı. CHP ve İYİ Parti Türkiye genelindeki tüm teşkilat binalarına 'Hudut namustur' pankartları astı. Millet İttifakı üyesi partiler daha önce de '128 milyar dolar nerede?' pankartları asarak, Merkez Bankası'nın eriyen rezervlerini ülke gündemine taşımıştı.

KARAR | BUSE ÇELEBİ

Türkiye'ye yönelik başlayan Afgan göçmen dalgası kamuoyunda ve siyaset arenasında sıcak tartışmalara neden oluyor. Dün İstanbul'un farklı birçok noktasına göçmen dalgasını protesto etmek isteyen bir grup "Hudut namustu..." yazılı pankart astı. Bunun ardından 6 kişi gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi'ne çıkarıldı ve buradan serbest bırakıldı.

CHP BİNASINA ASILDI

Pankartı asanların gözaltına alınmasına siyasetçiler de sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, gözaltına alınan 6 kişiyi adliyede ziyaret ederken CHP'den de bugün yeni bir hamle geldi. Bugün CHP Genel Merkez Binası'na "Sınır namustur" yazılı pankart asıldı.

chp.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından, CHP İstanbul İl Binası'na da aynı pankartın asıldığını gösteren fotoğrafı paylaşarak "İstanbul İl Başkanlığımız ve 39 ilçemizden sesleniyoruz. Sınır Namustur!" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN PANKART KARARI

İYİ Parti de farklı şehirlerdeki il ve ilçe binalarına aynı yazının yer aldığı pankartlar astı. Karar'a konuşan İYİ Parti kaynakları, pankartın ilçe binalarına asıldığını İstanbul İl binasına da asılacağını belirtti.

'AFİŞLER KALDIRILMAK İSTENİYOR'

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda afişlerin emniyet tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle kaldırılmak istendiğini belirtti. "Biz bir siyasi partiyiz. Ülkedeki yanlış politikalarla ilgili endişelerimizi demokratik yöntemlerle ifade etme hakkımız var" diyen Kavuncu, "Emniyet, "Hudut Namustur" afişlerimizi "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gerekçesiyle kaldırmak istiyor" ifadelerini kullandı.

'BU DURUMUN FATURASINI MASUM İNSANLARA ASLA ÇIKARMAYACAĞIZ'

Kavuncu, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Gelinen noktada, biz iktidarın yanlış politikalarıyla ilgili eleştirimizi yaptık, bu politikaları eleştirmeye de devam edeceğiz. Ama bunu yaparken de; bu durumun faturasını ülkemize sığınmış masum insanlara asla çıkarmayacağız."

1-003.jpg

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda muhalefet, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin '128 milyar dolar nerede?' sorusunu sormuş ve CHP reklam panolarına bu sorunun yer aldığı afişler asmıştı. Ancak bu afişler polisler tarafından sökülmüş ve afişlere ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Bunun üzerine Millet İttifakı 128 milyar dolar nerede afişlerini daha fazla gündeme getirmişti. Bugün "Sınır namustur" yazılı pankartların İYİ Parti ve CHP binalarına asılması '128 milyar dolar nerede?' pankartlarını yeniden hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN