Millete küsmeyip eksik gidereceğiz

Millete küsmeyip eksik gidereceğiz

Siyasetin geleneksel kodlarını kıran İstanbul seçimleri sonrası partiler yeni denklemde izleyecekleri yol haritasını belirliyor. En büyük dönüşüm beklentisinin oluştuğu AK Parti’de ‘sandık muhasebesinin’ sinyalini Erdoğan verdi: Yanlışlıkları gidermenin yollarını arayacağız. Gereken adımları atacağız.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasının başında geçen pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin şehre ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, gayriresmi sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik etti. Erdoğan “İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

19-06/26/mans.png

Cumhurbaşkanı konuşmasında özetle şu mesajları verdi:  

- Binali beyin seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine gayreti ve mücadelesi için buradan teşekkür ediyorum. Kendisi tecrübelerini, projelerini hayata geçirmek için aday olmuştu. Ama İstanbul halkının takdiri bu şekilde gerçekleşti. Bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı, en şaibesiz şekilde tecelli etmesidir. 

- Son seçim kimin kazandığının ötesinde tereddütleri ortadan kaldırması bakımından başlı başına değerlidir. 31 Mart’ın galibi ise tartışmasız şekilde Cumhur İttifakı’dır. AK Parti ve MHP. 

- Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için 4 yıldır, belediyeler için 5 yıllık icraat dönemi bulunuyor. Tüm gücümüzü önümüzdeki döneme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, millete darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart’ta gerek 23 Haziran’da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz. Bu bakımdan hem Cumhur İttifakı’na hem partimize hem de şahsımıza gönül veren tüm kardeşlerimizin müsterih olmasını istiyorum. 

- (Doğu Akdeniz) Doğu Akdeniz’de bölgede attığımız adımları kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu havzadaki petrol doğalgaz arama faaliyetleri konusunda Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını yok sayan girişimlere asla izin vermeyeceğiz. Yunanistan Başbakanı kendince bir şeyler söylüyor, ne söylerse söylesin… Bizim orada bir defa haklarımız var. Aynı şekilde bu haklarımızı koruma adına hem arama tarama yapacak olan gemilerimiz, hem sondaj gemilerimiz faaliyetleri sürdürecek. Silahlı kuvvetlerimiz gerekli tedbiri aldı, alıyor, alacaktır. 

- (Kabine revizyonu) Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Siparişle bu işler olmaz. Hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları gündemde tutmak şık degil. Dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz. 

MİLLİ İRADEYLE KAVGA EDİLMEZ, TABİ OLUNUR

İstanbul seçimlerinin ardından AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 23 Haziran sonuçlarının da masaya yatırıldığı toplantı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Sandıkta milli irade tecelli etti. sonuç net olarak ortaya çıkmıştır. Sonucu tabii ki saygıyla karşılıyoruz. Milli iradeyle kavga edilmez, milli iradeye tabi olunur. Milletimizin verdiği mesaj, partimiz tarafından tüm yönleriyle ele alınacak. Seçim sonuçları değerlendirilecek” dedi. Çelik “Türkiye demokrasisi yolundan sapmayacak, AK Parti buna güç vermeye devam edecek. Önümüzdeki seçimsiz dönemi çok iyi değerlendireceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Doğu Akdeniz’de sondaj gerilimine de değinen Çelik şunları söyledi: Tek taraflı olarak buradaki kaynaklara el koymaya çalışıyorlar Yunanistan Başbakanı’nı uyarıyoruz. ‘Türkiye sondaja başladığı andan itibaren ağır bedeller öder’ gibisinden altı boş ifadeler kullanmaktan vazgeçmeli. Yunanistan Başbakanı yanlış tutum izliyor. Türkiye ile Avrupa Birliği’ni karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Türkiye’nin bu tür söylemlere prim vermeyeceği açık.

S-400'LERİN TESLİMATI GELECEK AY BAŞLIYOR

Rusya ile füze anlaşmasına da değinen Erdoğan “S-400 hava savunma sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarımız konusundaki farklı seçeneklere de kapımız daima açık olmuştur. Türkiye bu konuda izin almak, hele hele baskılara boyun eğmek durumunda değil. S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımızla ilgili konudur ve bundan geri adım atmayacağız” dedi. Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov da, hava savunma sistemi parçalarının sevkiyatının yakın zamanda başlayacağını söyledi. Ancak ABD’den yeni tehdit mesajı geldi. ABD’nin Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, S-400 savunma sisteminin Türkiye’ye teslim edilmesi durumunda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılacağını belirterek, F-35 savaş uçaklarını kullanmasına ya da parçalarını üretmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Hutchison, “F-35 sistemiyle bir kopukluk olacak. Rus sistemi nedeniyle F-35 savaş uçaklarının sistemini etkileyemeyiz” dedi.

BEYAZ SARAY: TRUMP VE ERDOAĞN G-20'DE GÖRÜŞECEK

ABD Başkanı Donald Trump’ın Japonya’da 28-29 Haziran’da yapılacak G-20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleştireceği bildirildi. Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Trump’ın Japonya programına ilişkin bir telekonferans düzenledi. Trump’ın Japonya programı kapsamında 8 ülke lideriyle görüşmeler gerçekleştireceğini kaydeden yetkili, Trump ile Erdoğan’ın bir araya geleceğini ifade etti. Beyaz Saray yetkilisi Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile de ikili görüşmeler yapacağını açıkladı. Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede başta S-400 meselesi olmak üzere iki ülke ilişkilerindeki ana konuların kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN