Millileri bekleten İzlanda'dan Konya savunması

Millileri bekleten İzlanda'dan Konya savunması

İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'nda Milli Takım kafilesine yönelik skandal muamelenin ardından başlayan gerilim, diplomatik tepkiye dönüştü. Türkiye İzlanda'ya nota verirken, İzlanda basınına göre Milli Takım'ın saatlerce bekletilmesinin nedeni; Millilerin 'onaylanmamış bir havalimanından' İzlanda'ya gitmesi.

İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'nda Milli Takım kafilesine yönelik çirkin muamele, tüm Türkiye'yi ayaklandırdı. Millilerin saatlerce pasaport kontrolünde bekletilmesi, özel eşyalarının didik didik edilmesi ve yaşanan skandalı ardından kaptan Emre Belözoğlu'nun röportaj verdiği sırada 'fırça' uzatılması İzlanda maçı öncesi iki ülke arasındaki tansiyonu artırdı. İzlanda basınında da skandala ilişkin peş peşe yorumlar geldi.

İzlanda basınına göre, Milli Takım'ın saatlerce havalimanında bekletilmesinin nedeni; Millilerin 'onaylanmamış bir havalimanından' İzlanda'ya gitmeleri.

İzlanda'nın önde gelen haber kaynaklarından internet sitesi 'visir.is'te yer alan haberde, Ay-Yıldızlılar'ın İzlanda'ya, Fransa maçının oynandığı Konya üzerinden geldiği ve havalimanının 'onaylanmamış bir havaalanı' olması nedeniyle söz konusu muamelenin yapıldığı iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Konya'dan İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'na giden milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletilmişti. Milli oyuncuların özel eşyaları detaylı olarak aranmış ve futbolcular uzun süre pasaport kontrolünde tutulmuştu.

Milli futbolcular Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz, havalimanı çıkışında yaşananlara tepki göstermişti. Yılmaz, "Yaptıkları saygısızlık, terbiyesizlik. Üç saattir orada bekliyoruz. Herkesin çantasını aldılar, herkesin kremlerini aldılar, çantasını alıyorlar. Tekrar tekrar geçiyorlar, biz 6,5 saat uçtuk, 3 saattir de bekliyoruz. Hatta bazı arkadaşlarımız hala gelemedi. Çıkabilen geliyor işte." ifadelerini kullanmıştı.

Kaptan Emre Belözoğlu da "Ben bir şey söylemek istemiyorum. Bizim ülkemize kurban olsunlar. Gereğini açıklarlar. Ne yazık ki evet, indiğimizden itibaren içeride gereksiz fazla arama yapıldı." demişti. Belözoğlu'nun açıklama yaptığı sırada ise İzlandalı bir taraftar, Belözoğlu'na, mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzatmıştı.

Milli Takım kafilesine yönelik çirkin muamele tüm Türkiye'yi ayaklandırırken, Türkiye'de İzlanda'ya not vermişti. Notada, A Milli Futbol Takımı'na yönelik muamele kınamış ve ek güvenlik tedbirlerinin alınması talep edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN