Milyonlarca asgari ücretliye ikinci zam müjdesi!

Milyonlarca asgari ücretliye ikinci zam müjdesi!

Geçtiğimiz hafta Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak belirlendiğini açıklamıştı. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı ilgilendiren 'zam' konusunda ikinci müjde geldi. Asgari ücrete bir zam daha geliyor.

2023 yılında uygulanacak asgari ücretin geçtiğimiz hafta belirlenmesinin ardından memur ve emekliler 'zam' konusunda geri sayıma geçerken 7 milyon asgari ücretliye ikinci müjde geldi. Asgari ücrete ikinci bir zam geliyor.

İlk kez 7 Aralık'ta ikinci kez ise 14 Aralık'ta bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık'ta üçüncü kez bir araya gelmiş ancak üç toplantıdan da bir sonuç çıkmamıştı. Üçüncü toplantının ardından Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.500 TL olan asgari ücretin, 2023 yılında 8 bin 506 TL olarak belirlendiğini açıklamıştı.

ada.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti yüzde 54.7 zamla 8 bin 506 TL olarak açıklanmasının ardından zincir marketlerde 'zam furyası' yaşanmaya başlarken ürünlerin etiket fiyatlarında ani değişiklikler yaşanmıştı.

Asgari ücrete yapılan zamla beraber memur ve emekliler de 'zam' için geri sayıma geçerken 01 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 80.064,72 TL olarak belirlenen bedelli askerliğin 2023 yılındaki ücretinin yüzde 187 zamla 150 bin TL olacağı iddia edildi.

Yeni asgari ücretin şubat ayında çalışanların hesaplarına yatması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci müjde geldi.

"ALDIĞIM KULİS BİLGİSİNE GÖRE..."

Bloomberg HT kanalının canlı yayınına katılan ekonomist Can Fuat Gürlesel, yaz aylarına doğru asgari ücrete ikinci bir zam geleceğini öne sürerek yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı sevindiren gelişmeyi aktardı.

Ekonomik Görünüm - Can Fuat Gürlesel & Hakan Güldağ | 07.08.2019 · Ekonomiklik

Gürlesel'in "Aldığım kulis bilgisine göre, Nisan veya Mayıs ayında asgari ücrete 2. zam gelecek" açıklaması milyonlarca asgari ücretli çalışanı heyecanlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN