Milyonları ilgilendiren EYT'de yeni gelişmeler var! Kimler yararlanacak, kaç EYT'li emekli olacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika haberleri geliyor...

Milyonları ilgilendiren EYT'de yeni gelişmeler var! Kimler yararlanacak, kaç EYT'li emekli olacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika haberleri geliyor...

Milyonları ilgilendiren EYT yasasına dair açıklamalar peş peşe geliyor. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmaları tamamlandığında Aralık ayı içinde TBMM'ye intikal ettireceklerini belirtti. Peki, EYT yasası kimlere vuruyor? EYT ile kaç kişi emekliye ayrılacak? İşte detaylar...

Milyonlarca çalışanın beklediği EYT yasasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve AKP Grup Bşakanvekili Elitaş'ın yaptığı açıklamalardan sonra bir açıklama da AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptı.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, EYT'nin ilk etabından yararlanacak kişilerin bir milyonun üstünde olduğunu söyledi.

Sarıeroğlu açıklamasında, "Geçmiş senelerde hizmet süresi ve prim günü süreleri vardı. Bunda yapılan değişiklik. Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12,5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1,5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak. Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocamdı üniversitede, Sayın Vedat Bilgin olacak" ifadelerini kullandı.

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Konuyla ilgili bir değerlendirme de AKP Grup Başkanvekili Elitaş'tan geldi. Elitaş, 2022 yılı bitmeden EYT yasasının çıkacağını ve 2023 yılı itibariyle hayata geçirileceğini söyledi.

 eyt açıklamaları

EYT NE OLUYOR?

EYT, 8 Eylül 1999'da ilk defa sigortalı şekilde çalışmaya başlamış, prim ile yıl şartlarını sağlamasına rağmen yaşı bekleyen sigortalı çalışanları kapsamaktadır.

8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi yapılan kadınlar için 20 sene, erkekler için de 25 sene sigortalılık süre şartı bulunmaktadır.

EYT YASASINDA KADEMELİ EMEKLİLİK OLACAK MI?

Yıl ile prim ödemesi şartını yerine getiren herkesin yaşa takılmadan emekliye ayrılması hedefleniyor. Yaş ile yıl şartına sağlayan kişiler düzenlemenin çıkması ile emekli olacak. Yani bu gruptaki kişilerin yaş ile prim günlerine göre kademeli şekilde emekli olması beklenmekte.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN