Milyonluk araç aldı, hayatının kabusunu yaşadı

Milyonluk araç aldı, hayatının kabusunu yaşadı

Bursa'da yaşayan bir iş insanı, 2018 yılında bugünkü değeri 1 milyon 600 bin lira olan sıfır kilometre bir cip satın aldı. Aracın 8 kez yolda kalması ile hayatının kabusunu yaşayan iş insanı soluğu mahkemede aldı.

Büyük bir hevesle 2018 yılında 116 bin euroya lüks cip alan iş insanı Erdinç Ebibi, bu araçla 8 kez farklı yerlerde yolda kaldı. Yetkili servis tarafından tamir edilmesine rağmen her seferinde tekrar arızalanan aracın motoru değişti. İş insanı, araç motor değişimi sonrasında da arızalanınca bilir kişi raporu aldı.

'PROBLEM YAZILIMSAL DEĞİL'

Raporda aracın elektrik ve yazılımsal probleminin olduğu ve motor değiştirilerek bu sorunun giderilemeyeceği, bu oluşan zararların kullanıcı hatasından kaynaklanmadığı ifade edildi. Ardından firmayla arabuluculuk yoluna giden Ebibi, hukuk mücadelesi başlattı. Taleplerine cevap bulamayan Ebibi, bundan sonra hakkını mahkeme yoluyla arayacağını açıkladı.

'ARACI KULLANMAK NASİP OLMADI'

Aracın sahibi Erdinç Ebibi, "Büyük hevesle aldığım bu araçla yollarda 8 kez kaldım. Her seferinde aracı yetkili servise getirdik" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Aracın motoru değiştikten sonra yetkili servis "Herhangi bir sorun yaşamayacaksınız" dedi. Aracımızın motoru değişti. Aracın motoru değiştikten 2 gün sonra tekrar yolda kaldım. Şu anda aynı mağduriyetlerimiz sürüyor. Yaptığımız araştırmalardan sonra bu araçların kronik hatası olduğunu öğrendik. Çevremizdeki bu araçtan olan dostlarımızda da aynı problemlerinin olduğunu söyledi. Onların da mağdur olduğunu öğrendik. 'Biz bu aracı güvenlikli, sağlam ve kaliteli' diye aldık. Gel gör ki hep yolda kalıp çekicilerle geldik. Aracı kullanmak nasip olmadı. Bu araç çekicinin üzerinde daha çok gezdi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN