Mimari Restorasyon DGS geçiş bölümleri nelerdir? 2019 listesi

Mimari Restorasyon DGS geçiş bölümleri nelerdir? 2019 listesi

Mimari Restorasyon DGS geçiş bölümleri araştırılıyor. Mimari Restorasyon okuyan öğrenciler DGS ile Çini, El Sanatları, İç Mimarlık gibi bölümlere geçiş yapabilir. Mimari Restorasyon bölümü DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler ve bölüm ile ilgili merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Mimari Restorasyon 2019 DGS geçiş bölümleri en fazla araştırılan konulardan biri. DGS'ye giren öğrenciler hangi bölümlere geçebileceğini araştırıyor. Mimari Restorasyon okuyanlar aşağıdaki bölümlere DGS ile geçiş yapabilir. 

ÖSYM DGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'nin kılavuzunda yer alan bilgiye göre Mimari Restorasyon bölümünden geçilebilecek bölümler şu şekilde:

MİMARİ RESTORASYON DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ 2019

 

Çini

El Sanatları

Eski Çini Onarımları

Geleneksel Türk El Sanatları

Geleneksel Türk Sanatları

İç Mimarlık

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Mimarlık

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

Şehir ve Bölge Planlama

Tezhip

MİMARİ RESTORASYON BÖLÜMÜ NEDİR?

Kültür ve turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, müzeler veya bu sektördeki diğer özel işletmelerde mimari restorasyon alanında görev alacak teknikerler yetiştiren iki yıllık bir üniversite programıdır. 2 yıl süre ile öğrenim gören bölüm öğrencileri, aynı zamanda staj yaparak meslekte tecrübe kazanmaktadır.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN