Minik Fatma Nur, oyun oynarken tandıra düştü

Minik Fatma Nur, oyun oynarken tandıra düştü

Iğdır'da evin bahçesinde oyun oynarken annesinin ekmek pişirmek için yaktığı tandıra düşen, ayak ile bacakları 2. ve 3. derece yanan 3 yaşındaki Fatma Nur Çakmaz, Erzurum'da tedaviye alındı. Kızının ayak parmaklarının ağır şekilde yandığını ifade eden baba, parmak uçlarının kesilme ihtimalinin de olduğunu aktardı.

Iğdır'da yaşayan 2 çocuk annesi Ayşe Çakmaz, 5 günce evin bahçesindeki tandırı ekmek pişirmek için yaktı. 

Mutfağa hamur almaya giden Çakmaz, dışarda oynayan kızı Fatma Nur'un bağırması üzerine bahçeye koştu.

Kızının tandıra düştüğünü gören anne, Fatma Nur'u çıkarıp 112 Acil Servisi aradı.

2. VE 3. DERECEDE AĞIR YANIKLAR OLUŞTU

Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Yanık Merkezi'ne sevk edildi. 

Bacak ve ayaklarında 2 ve 3. derecede ağır, ellerinde ise hafif yanıklar oluşan kızın, yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor. 

19-11/07/20191107_2_39186674_49212141.jpg
Kızının ayak parmaklarının ağır şekilde yandığını söyleyen baba, parmak uçlarının kesilme ihtimalinin de olduğunu aktardı

Fatma Nur'un babası Sadullah Çakmaz, eşinin evin bahçesinde ekmek pişirmek için tandırı yaktığını belirterek, "Eşim mutfaktan hamur almaya gittiğinde kızım tandıra düştü. Tandırımız da eski yapı olduğu için çocuk görmüyor ve direkt içine düşüyor. Kalçası, bacak ve ayakları derin şekilde yandı. İnşallah tez zamanda kızım kurtulur." diye konuştu.

AYAK PARMAK UÇLARININ KESİLME İHTİMALİ VAR

Kızının ayak parmaklarının ağır şekilde yandığını ifade eden Çakmaz, parmak uçlarının kesilme ihtimalinin de olduğunu aktardı. 

Baba Çakmaz, BEAH Yanık Merkezindeki doktor ve personele teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Doktorlarımız ve personel çok ilgili, hepsinden Allah razı olsun. Tedavimiz güzel geçiyor, hastane imkanları çok iyi. Devletimiz, milletimiz var olsun. Sürekli işim yok, inşaatlarda çalışıyorum. İşsiz olduğum için kızımın dışarıdaki  ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorum. Aileler dikkatli olsunlar, eskiden kalma ve zeminde yapılan tandırları değiştirsinler, yüksek tandırlar yapsınlar. Bizim canımız, çocuğumuzun canı yandı, onların yanmasın."

ERZURUM/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN