MİT, Suriye'de PKK'nın eyalet sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT, Suriye'de PKK'nın eyalet sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT'in, Suriye Kamışlı'da gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK'nın Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı "Rezan Cavit" kod adlı Yusif Mehmud Rebani'yi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın Haftanin eyalet sorumlusu olduğu dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik saldırılara talimat veren "Rezan Cavit" kod adlı İran asıllı terörist Yusif Mehmud Rebani'nin Suriye'de bulunduğunu tespit etti.

Araştırmalarının ardından 6 Ağustos'ta operasyonu gerçekleştiren MİT, terörist Rebani ile beraberindeki Amude-Derbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu "Ruhaz Amude" kod adlı Mazlum Esat'ı etkisiz hale getirdi.

Operasyona katılan ekip, daha sonra güvenli şekilde Türkiye'ye döndü.

1.jpg

PKK'nın İran kolu PJAK'da da görev yaptı

PKK'ya 1990'lı yıllarda katılan terörist Rebani'nin, 2010'da örgütün İran kolu PJAK'ın en üst yürütme organı "Koordinasyon Komitesi"nde sorumlu olarak görev yaptığı belirlendi.

2014'te Irak'ın Kandil bölgesinde yapılan örgüt konferansının ardından Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi'nin kurucu eş başkanı olarak seçilen Rebani, aynı yıl PKK'nın silahlı kanadı HPG Askeri Konseyi'nin de kurucu üyeleri arasında yer aldı.

2018'de Pençe harekatları öncesinde stratejik öneme sahip HPG Haftanin eyalet sorumlusu olarak görevlendirilen terörist, Haftanin'deki terörist faaliyetleri sırasında TSK'ya yönelik çok sayıda eylemi organize etti.

Terörist Rebani, 2021'de Barış Pınarı Harekatı'nda terörden arındırılan Rasulayn bölgesinin sınır komşusu Amude-Derbesiye bölgesine eyalet sorumlusu olarak görevlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN