Moğallar'ın solisti Aziz Ahmet kimdir? Neden öldü?

Moğallar'ın solisti Aziz Ahmet kimdir? Neden öldü?

Moğallar'ın solisti Aziz Ahmet hayatını kaybetti. Aziz Ahmet kimdir? Neden öldü? Sevenlerini yasa boğan haberin ayrıntıları yazımızda. İşte Aziz Ahmet'in yaşamı...

Mogollar solisti ve kurucu ismi Aziz Ahmet dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Azizi Ahmet kimdir? Aziz Ahmet neden öldü? soruları googlede trend oldu. Mogollar solisti Aziz Ahmet hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

18-11/02/aziz-ahmet-kimdir.jpg

AZİZ AHMET KİMDİR? 

1 Ocak 1947 yılında doğan Aziz Azmet, müzik hayatına ilk olarak Meteorlar grubu ile başlamıştır. Azmet bu grupta bas gitarla beraber vokal de yapmaktadır. Grupla beraber cover parçalar üstünde çalışan Azmet'in 64'te kaydedilip 66'da piyasaya sürülen iki plağı vardır.

1967 yılında müzik hayatına devam eden Mesut Aytunca'nın Silüetler grubuna gitarist ve vokalist olarak girmiştir. Grupla aynı adı taşıyan uzun çalarda grubun yaptığı İngilizce cover'ları Aziz Azmet söylüyordu. Burada daha sonra Moğollarda beraber çalışacağı Murat Ses ile beraber müzik yapmıştır.

AZİZ AHMET NEDEN ÖLDÜ?

Aziz Ahmet 1967 yılında müzisyen arkadaşı Murat Ses ile birlikte "Moğollar" grubunu kurmuştu. 71 yaşında hayata gözlerini yuman Azmet'in ölüm haberi, kurucusu olduğu "Moğollar"ın Instagram sayfasından duyuruldu. Yapılan açıklamada; "Moğollar’ın kurucularından, sevgili dostumuz Aziz Azmet’i bu sabah kaybettik. Çok üzgünüz. Huzur içinde uyusun" denildi. Aziz Ahmet'in neden öldüğü hakkında gruptan bir açıklama gelmedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN