Momo sınavını geçtik

Momo sınavını geçtik

İlköğretim çağındaki çocuklara minecraft gibi oyunlar üzerinden şiddet içerikli mesajlar veren momo adlı uygulamaya karşı teyakkuza geçildi. ‘İntihara kadar sürükleyebilir’ uyarıları sonrası Aile Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu’na erişimin engellenmesi için başvuru yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı da, okul yönetimlerine ailelerin bilgilendirilmesi için uyarıda bulundu. Psikologlar ise ebeveynlere “Çocuklarınızın girdiği siteleri yakından takip edin” dedi.

Anne ve babaların kâbusu haline gelen Mavi Malina oyunundan sonra, bu kez de hızla yayılan ve çocukları intihara kadar sürükleyebilen ‘Momo’ adlı bir oyun ortaya çıktı. Oyuna karşı aileleri uyaran Uzman Psikolog Melda Dönmez, gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğini söyledi. Dönmez, “Momo oyunu, çocuklara evde kesici aletleri nerelerde bulabileceklerini söylüyor. Bu tarz oyunlar, çocuklarda merak duygusunu uyandırıyor ve çocukları yönlendiriyor. Bu yönlendirme sonucu da çocuklara, istedikleri şeyleri yaptırabiliyorlar. Çocuğunuzun internet yaşına uygun sitelere ve oyun alanlarına girdiğinden emin olmalısınız. İnternet güvenliğini sağlamalısınız. Aile koruma paketleri ve ortak bilgisayar kullanımı ile çocuğunuz internette geçirdiği zamanları mutlaka sonrasında kontrol edin. Telefon, tablet, bilgisayar kullanımına çocuğunuzun sizinle birlikte olduğu ortamlarda izin vermelisiniz. Çocuğunuz kendi odasında kapısı kapalı olarak internet kullanımı yapmamalı” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, ‘Momo’ adlı oyuna erişimin engellenmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) başvuruda bulundu. 

KORKUNÇ ŞÜPHE YALANLANDI

Rize’de, 6’ncı sınıfta okuyan M.C. (10) adlı kız öğrenci, sınıfta şakalaştığı erkek öğrenci A.K.A.’yı kalemtıraş bıçağı ile yüzünden yaraladı. A.K.A., hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, durumunun iyi olduğu belirtildi. Aileler de olayla ilgili şikayette bulunmadı. Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da, “Şakalaşmanın yanlışlıkla bu boyuta geldiğini belirttiler. İnceleme sürüyor. Olay sosyal medyada yansıtıldığı gibi gerçekleşmedi. Herhangi bir oyun (Momo ve Mavi Balina gibi) ile ilgili olmadığı öğrenciler, aileler ve öğretmenlerin dinlenilmesi sonucu tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı. -HAVA ASAL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN