MSB Askeri helikopterin neden düştüğünü açıkladı

MSB Askeri helikopterin neden düştüğünü açıkladı

Helikopter kazasının nedenini MSB açıkladı. Milli sab-vunma Bakanlığı helikopter kazasının nedeni olarak 'kaza kırıma uğramıştır' dedi. Peki kırıma uğramak ne demek? MİLLİ Savunma Bakanlığı'nın İstanbul Sancaktepe bölgesinde düşen askeri helikopterin, bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığını açıklamasından sonra vatandaşlar 'kırıma uğramak ne demek' diye merak ediyor? İşte merak edilen detaylar ve son dakika haberleri...

MSB Askeri helikopter kazasının nedenini açıkladı. MSB Helikopter kazasının nedeni 'kaza kırıma uğramıştır' diyerek açıkladı. Peki kırıma uğramak ne demek? İşte Sancaktepe'de meydana gelen helikopter kazası nedeni ile ilgili merak edilenler ve kırıma uğramak deyiminin tanımı...

KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK? 

Kırıma uğramak teknik bir değimdir. Kırıma uğramak ile kastedilen şey: Helikopterin tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Mesela, helikopterin inişi esnasında pervanenin taşıma kuvvetini kaybetmesi sonucu sert ve hasar veren bir iniş yaşanmışsa buna kırıma uğramak denir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir.

MSB SANCAKTEPE HELİKOPTER KAZASININ NEDENİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Vandaşlar tarafından helikopter kazasının nedenleri merak ediliyor. Kazanın kırıma uğramak nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, UH-1 tipi helikopterin, İstanbul’da bulunan Kara Havacılık Alay Komutanlığından saat 10.30 sıralarında eğitim amacıyla kalkış yaptığı belirtilerek şöyle denildi:
"UH-1 tipi helikopter, henüz bilinmeyen bir nedenle Sancaktepe bölgesinde kaza kırıma uğramıştır. Söz konusu kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Kazanın sebepleri teknik ekip tarafından yapılacak inceleme sonrasında belirlenecektir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır, tedavisi devamam eden askerimize de acil şifalar diliyoruz.

DHA

KIRIMA UĞRAYAN UÇAK VE HELİKOPTER HABERLERİ

NEVŞEHİR'DE ASKERİ UÇAK KIRIMA UĞRADI

Nevşehir’in Gülşehir ilçesi yakınlarında askeri uçak düştü. Yapılan açıklamada Eğitim maksadıyla bölgede bulunan bir F-16 uçağı, Nevşehir civarında kaza kırıma uğramıştır. Bir askerimiz şehit oldu.

ATAK TİPİ HELİKOPTER KIRIMA UĞRADI

Genelkurmay Başkanlığı afrin harekatı sırasında  ATAK tipi helikopter kırıma uğradığını açıklamıştı. 22 Mart 2018'de gerçekleşen olayın detayları şöyle idi: 


Genelkurmay Başkanlığınca, Afrin'de gerçekleştirilen operasyonlarda ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı, helikopterde bulunan iki askerin şehit olduğu haberini açıklamışrı. 

18-11/26/helikopter-kazasi-kara-sahin.jpg

KARA ŞAHİN FİLMİNE İSMİNİ VEREN HELİKOPTER SİKORSKY

Yüksek rütbeli komutanlar da birliklere gitmek için sikorsky helikopterini kullanır. Bu helikopter Amerika Birleşik Devletleri tarafından birçok önemli görevde kullanılmış bir helikopter olup, aynı zamanda da 2001 yapımı “Kara Şahin Düştü” filmine ismini veren helikopterdir.

Sikorsky S-70B/28D Sea Hawk, Sikorsky (Sikorski) firması tarafından üretilen askeri taşıma ve saldırı helikopteri UH-60 modelinin deniz kuvvetleri için üretilmiş, korozyona dayanıklı gövde ve deniz aletlerine sahip modelidir. Türk Deniz Kuvvetlerinde ilk paket Sea Hawk siparişi 2002 yılında teslim edilmiştir. Alan tarama, arama kurtarma, dikey ikmal, saldırı (su altı, su üstü) ve taşıma yeteneklerine sahiptir. Su üstü hedeflere karşı AGM-119 Penguin MK2 füzesi ve AGM-114 Hellfire güdümlü mermisi, su altı hedeflere karşı MK-46/50/54 torpidoları kullanabilir ve sahip olduğu daldırma sonarıyla su altı taraması yapabilir. 2002 yılında Sapanca Gölünde ve 2014 yılında Kartepe'de kırım yaşanmıştır. 2012 yılında verilen 12 helikopterlik genel maksat siparişinin 2017'de teslim edilmesi beklenmektedir.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğradığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN