MSB personel alımı ön başvuru sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?

MSB personel alımı ön başvuru sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?

MSB sözleşmeli personel alımı ön başvuru sonuçları sorgulama sayfası personeltemin.msb.gov.tr erişime açıldı. Milli Savunma Bakanlığı'na 338 personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alınan başvurular içerisinde şartları yerine getiren adaylar sözlü sınava tabi tutulacak. İşte, MSB personel alımı başvuru sonuçları sorgulama...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sözleşmeli personel temini ön başvuru sonuçları yayınlandı. 11-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınan başvuruların ardından sözlü mülakata girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri belli oldu.

MSB PERSONEL ALIMI ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) istihdam edilecek 338 personel için alınan ön başvuru sonuçları personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde açıklandı.

MSB'ye yapılacak 338 personel alımının kadro dağılımı şu şekilde:

0x0-1632139859046.jpg

0x0-1632139856123.jpg

0x0-1632139856568.jpg

0x0-1632139854425.jpg

0x0-1632139857071.jpg

0x0-1632139860894.jpg

0x0-1632139862029.jpg

0x0-1632139861755.jpg

0x0-1632139858776.jpg

0x0-1632139860697.jpg

0x0-1632139862057.jpg

0x0-1632139864994.jpg

0x0-1632139856251.jpg

MSB SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN, HANGİ GÜN, NEREDE?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri açıklandı. Buna göre, adaylar 27 Eylül-8 Ekim 2021 tarihleri arasında sözlü mülakatlara katılabilecek.

Adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde (Emniyet Mahallesi, Celal Bayar Blv. 77-A, 06560 Yenimahalle/Ankara) hazır bulunacak.

MSB SINAVI İÇİN İSTENEN BELGELER

Adaylar aşağıda belirtilen belgeleri sırasına göre üstü şeffaf altı mavi plastik dosyaya takılı olarak beraberinde getirecekler. Belgelerin asılları dosyaya takılmayacak, adayların kendilerinde kalacak.

a) Sınav çağrı belgesi

b) T.C. Kimlik Kartı/Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

c) Öğrenim belgesi (diploma) veya geçici mezuniyet belgesi aslı veya kurum veya noterden onaylı sureti ya da yabancı üniversitelerden mezun olunması halinde Yükseköğretim Kurulu onaylı denklik belgesinin aslı ve fotokopisi veya onaylı sureti,

ç) Müracaat ettiği unvana ait Ustalık-Kalfalık belgesi, MEB onaylı Sertifika, Ehliyet belgelerinin aslı ve fotokopisi veya onaylı sureti,

d) Erkek Adaylardan;

1) Askerlik hizmetini yapmamış olanlar için askerlik durum belgesi (E-Devletten alınan belge veya Askerlik Şubesi Başkanlığınca onaylı suret),

2) Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için terhis belgesi (Belgenin aslı ve fotokopisi veya Askerlik Şubesi Başkanlığınca onaylı suret),

3) Askerlikten muaf olan adaylar için askerlikten muaf olduğuna dair belge (Belgenin aslı ve fotokopisi veya E-Devletten alınan belge veya Askerlik Şubesi Başkanlığınca onaylı suret),

e) Kamu Kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı Hizmet Belgesi,

f) Adli sicil belgesi (E-devlet üzerinden alınan belge kabul edilecektir.)

g) Güvenlik Soruşturması Formu (adaylar tarafından doldurma talimatına uygun olarak bilgisayarda BÜYÜK HARFLE doldurulacak, 2 (iki) suret çıktısı alınacaktır. Formun sağ üst kısmında yer alan fotoğraf kısmına yazıcı vasıtasıyla renkli fotoğraf baskısı yapılacak, kesinlikle fotoğraf yapıştırılmayacaktır.) Uygun olmayan formlar kabul edilmeyecektir..

MSB SINAVI KONULARI VE DEĞERLENDİRME

Sınav Komisyonu tarafından adaylar;

1) Bilgi düzeyi (Temin alanı ile ilgili sorulan sorulara),

2) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

3) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

4) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

5) Genel yetenek ve genel kültürü,

6) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecek..

b) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekir.

c) Değerlendirme neticesinde her unvan için asil ve yedek liste ayrı ayrı belirlenecektir.

MSB PERSONEL ALIMI ÖN BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı'nın ön başvuru sonuçlarıyla ilgili açıklaması şöyle:

Milli Savunma Bakanlığında istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Personel Temini 27 Eylül - 08 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Başvurusu kabul edilen adaylardan, alım yapılacak her unvan için kadro sayısının 10 katı aday ilgili KPSS puan türüne göre en yüksek puandan başlanarak en düşük puana doğru sıralanarak taban puanlar belirlenmiştir. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

3) Adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Millî Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi'nde (Emniyet Mahallesi, Celal Bayar Blv. 77-A, 06560 Yenimahalle / ANKARA ) hazır bulunacaklardır.

4) Belirtilen tarihte sınav merkezinde bulunmayan adaylar sınav haklarını kaybedeceklerdir.

5) Adaylar sınava gelirken Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri getireceklerdir.

6) Adayların sınava gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.

7) Adayların (Cep telefonu, akıllı saat, fotoğraf makinesi v.b.) ses ve görüntü kaydedici cihazlar ile sınav merkezine girişi kabul edilmeyecektir.

8) Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri sonlandırılacaktır.

9) Mülakata gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

10) Adaylar Hayat Eve Sığar Uygulamasından alacakları HES Kodunun Kare Kodlu çıktısını yanlarında getireceklerdir. Bu kapsamda;

a) Nizamiye girişinde HES Kodu (Hayat Eve Sığar) Sorgulaması yapılacak,

b) HES Kodu olmayan ve HES Kodu sorgulama sonucu RİSKLİ olan adaylar Nizamiyeden içeri alınmayacak, HES Kodlarını tedarik etmesi sonrasında sınava alınacak,

11) Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında; sınav merkezine girişten itibaren yapılan tüm uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket edilmesi, sosyal mesafenin korunması, maskelerin usulüne uygun bir şekilde takılması önem arz etmektedir.

12) Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile tebligat yapılmayacaktır.

MSB PERSONEL ALIMI ÖN BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN