MSB: Son 36 saatte 14 taciz ve saldırı gerçekleşti

MSB: Son 36 saatte 14 taciz ve saldırı gerçekleşti

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada "TSK tarafından güvenli bölgeye yönelik mutabakata tam olarak uyulurken, YPG/PKK'lı teröristler son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi" ifadeleri kullanıldı.

SK'nın ABD ile varılan mutabakata tam olarak uyduğu ancak PKK/YPG tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada ayrıca, ABD ile koordine halinde olunduğu da vurgulandı. 

MSB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

1. TSK tarafından, Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim 2019 tarihinde Güvenli Bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulmaktadır.

2. Buna rağmen son 36 saat içerisinde PKK/YPG'li teröristler tarafından 12’si Resulayn, bir adedi Tel-Abyad, bir adedi de Tel Tamir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirilmiştir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı tespit edilmiştir.

19-10/19/ms.png

3. Varılan mutabakatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, meşru müdafaa hariç sükûnetin sürdürülebilmesi için ABD ile anlık koordine yapılmaktadır.

SOYLU: 41 DEAŞ'LI DAHA TESLİM ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise YPG tarafından serbest bırakılan IŞİD'lilerden 41'inin daha yakalandığını açıkladı.

Soylu, teslim alınan DEAŞ'lılara ilişkin güncel rakamları da aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

"195'di dünkü rakam. Şimdi yine bu sabah itibarıyla 41 kişi daha teslim alınıyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi bizim ülkemiz vermiştir. Bunu defaatle söyledim, bir kez daha söylemek istiyorum. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 3 binin üzerinde DEAŞ'lı etkisiz hale getirilmiştir. Biz burada bir gölge mücadele yapmadık. Göğüs göğüse mücadele yaptık ve DEAŞ'ı orada tasfiye ettik. Dünyada hiçbir devlet DEAŞ ile göğüs göğüse bir mücadele yapmamıştır."

Soylu teslim alınan IŞİD'lilerin adli makamlara sevk edileceğini belirtti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN