MSB'den 'gönüllü askerlik' açıklaması: 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşımız başvurdu

MSB'den 'gönüllü askerlik' açıklaması: 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşımız başvurdu

Barış Pınarı Harekatı hakkında son bilgileri paylaşan MSB, 9 Ekim'den bu yana 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşın gönüllü askerlik için başvurduğunu açıkladı ve ekledi: "Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." Güvenlik kaynakları saat 22.00'den sonra Barış Pınarı Harekatı bölgesinde tespit edilen terörist unsur olmadığını bildirdi.

ABD ile varılan anlaşma sonrası Barış Pınarı Harekatı'ndaki son bilgileri, hem Milli Savunma Bakanlığı hem de güvenlik kaynakları paylaştı.

Güvenlik kaynakları, PKK/YPG'nin çekilmesi için verilen 120 saatlik sürenin sona erdiği dün saat 22.00'den sonra bölgede terörist unsur tespit edilmediğini bildirdi.

Herhangi tespit durumunda terörist unsurların etkisiz hale getirileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rusya dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada "Verilen sözler tam manasıyla yerine getirilmiş değil. Kesin neticelerin alınmasının ardından gerekli adımlar atılacak" demişti.

2 BİN 330 GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Rusya ile mutabakat çerçevesinde mevcut harekat dışında yeni bir harekata gerek kalmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim tarihinden itibaren 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşımız gönüllü askerlik için başvurmuştur. Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Harekat, bölgenin terörden arındırılması, terör örgütünün yerel halk üzerindeki baskı ve zulmünün sona erdirilmesine büyük katkı sağlanmıştır. Terör tehdidinin bertaraf edilmesiyle, göçü tetikleyen en büyük etken de ortadan kaldırılmış olacaktır.

Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN