MTA fay hattı sorgulama sayfası | Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

MTA fay hattı sorgulama sayfası | Evimin altından fay hattı geçiyor mu?

Son günlerde yaşanan depremler, vatandaşları tedirgin ederken, pek çok kişi fay hatlarının nerden geçtiğini merak ediyor ve “Evimin altından fay hattı geçiyor mu?” araştırması yapmasına neden oluyor. MTA fay hattı sorgulama sayfası karar.com’da…

 

Doğal afetlerin en tehlikeli ve en öngörülemez olanı depremler, vatandaşların zor günler geçirmesine neden oluyor. Pek çok kişi, tetikte beklerken, MTA fay sorgulama sayfası son günlerin en sık ziyaret edilen sayfaların arasında. Haberimizde “Evimin altından fay hattı geçiyor mu?” sorusunun yanıtını bulabilirsiniz…

FAY HATLARI NEREDEN GEÇİYOR?

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yenilenmiş diri fay hatlarını, sunduğu hizmetle vatandaşların erişimine açtı. Evinin altından fay hattı geçip geçmediğini veya fay hatlarının nereden geçtiğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, kolaylıkla sorularının cevabını MTA fay hattı sorgulama sayfasından öğrenebiliyor.

MTA FAY HATTI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

FAY HATTI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yaşadıkları yerde fay hattı geçip geçmediğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, MTA ve AFAD’ın yenilenmiş haritası ile sorgulama yaparak sadece birkaç saniye içinde meraklarını giderebiliyor. Fay hattı sorgulaması yapmak için, MTA’nın internet sayfasına girerek, yer bilimleri portalına tıkladıktan sonra, çıkan harita üzerinden konuma girilmeli. Harita üzerinde konum girilmesinin ardından faylar bölümüne girip detayları öğrenmek mümkün.

FAY HATTI NEDİR?

Yer kabuğunu oluşturan levhaların hareketleri sonucu oluşan gerilme ve sıkışmalar, yer kabuğunun bazı bölümlerinde yüzyıllar boyunca enerji biriktirir. Bu enerjiler zaman zaman ortaya çıkar. Yer kabuğundaki bu hareketli kesimlere "fay" adı verilir.
Birbirlerinin hareketini engelleyen levhalar arasında sürtünme başlar. Levhaların birbirlerine sürtünmesi sırasında, büyük kaya kütlelerinin arasında kalan "fay" adını verdiğimiz zayıf yerler zorlanırlar ve buralarda gerilme enerjisi birikir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN AFAD’IN FAY HATTI HARİTASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 20-01/25/fay-hattiojpgg.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN