Muharrem İnce'den parti başkanlığı için adaylık sinyali

Muharrem İnce'den parti başkanlığı için adaylık sinyali

CHP'de, 24 Haziran seçimleri sonrası başlayan kriz devam ediyor. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, parti başkanlığı için adaylık sinyali verdi. İnce, "Kılıçdaroğlu'na rakip olmadım. Ben sözümde durdum. Şartlar değişebilir. O da Baykal'a aday olmayacağım demişti. Ama şartlar bunu gerektirdi ve oldu." dedi.

HP'de, 24 Haziran seçimleri sonrası başlayan kriz devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında büyük darbe yiyen CHP'de, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın isimlerin başlattığı olağanüstü kurultay tartışmalarına sahne olmuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay tartışmalarına "Hiçbir tereddütüm yok orada. Buralarda bir hata yoksa o zaman biz kurultayı niye topluyoruz?" diyerek noktayı koymuştu.

"ŞARTLAR DEĞİŞTİ"

CHP'yi bu sefer de başkanlık krizi bekliyor. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, daha önceleri genel başkanlık için Kılıçdaroğlu'na rakip olmayacağını açıklamasının ardından çark etti. İnce, katıldığı bir televizyon programında başkanlık için aday olacağı sinyali verdi.

"Kılıçdaroğlu'na rakip olmadım. Ben sözümde durdum." diyen İnce şöyle devam etti:

"Yemekte ona onursal genel başkan olun dedim. Şartlar değişebilir. O da Baykal'a aday olmayacağım demişti. Ama şartlar bunu gerektirdi ve oldu. Bize 14 milyon insan oy verdi. Bunların hukuku yok mu? 1 milyon üye var 15 milyon oy var. Onlar karar verecek buna."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN