Mustafa Canlı kimdir aslen nerelidir? İmamoğlu İYİ Partili Canlı’yı İSTAÇ’a atadı

Mustafa Canlı kimdir aslen nerelidir? İmamoğlu İYİ Partili Canlı’yı İSTAÇ’a atadı

İYİ Partili Mustafa Canlı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İSTAÇ’a atandı. Gelen son dakika haberinin ardından ‘Mustafa Canlı kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?’ gibi detaylar da merak edilir oldu. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da…

İYİ Parti’den Gümüşhane Belediye Başkan adayı olan Mustafa Canlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İSTAÇ AŞ'nin Genel Müdürlüğüne atandı. Atama kararının ardından, ‘Mustafa Canlı kimdir, aslen nerelidir?’ gibi konular da araştırılmaya başlandı. İşte Canlı’nın biyografisi…

İMAMOĞLU, İYİ PARTİLİ İSMİ İSTAÇ AŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ATADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye iştiraklerinden olan İSTAÇ AŞ'nin Genel Müdürlüğüne Mustafa Canlı'yı atadı. Canlı son olarak İYİ Parti’nin Gümüşhane Belediye Başkan adayıydı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Millet İttifakı’nı kurmuştu.

19-08/07/meral-aksener-mustafa-canli.jpg

MUSTAFA CANLI KİMDİR?

25. Dönem MHP Gümüşhane milletvekili olan Mustafa Canlı, en son 31 Mart 2019’da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde İYİ Parti’den Gümüşhane Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmişti. 1999 itibarıyla üç dönem art arda Gümüşhane Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mustafa Canlı, 7 Haziran 2015 yılında gerçekleştirilen genel seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Gümüşhane milletvekili olarak seçilmişti. Mustafa Canlı, 31 Mart yerel seçimlerinde bu defa İYİ Parti’den yine Gümüşhane belediye başkanlığına aday olmuştu. Elektrik mühendisi olan Canlı Türkiye Elektrik Kurumu’nda (TEK) Teknik Müdür Yardımcılığı ve TEDAŞ'ta Müessese Müdürlüğü görevini yaptı.

CANLI İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

1995'te Çorum TEDAŞ Müessese Müdürlüğü görevine atanan Canlı, bu görevi sırasında yaptığı hizmetlerden ötürü Çorum Valiliği ve diğer kuruluşlarca birçok defa ödüle layık görüldü. Çorum Spor Yönetim Kurulu Üyeliği'nin yanında Mali Komisyon Başkanlığı'nı da yapan Canlı, Tedaş Çorumgücü Spor Kulübünü kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendi. Yöneticilik görevini sürdürdüğü dönemlerde işletmecilik lisans eğitimi alan Canlı, 18 Nisan 1999'daki seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Gümüşhane Belediye Başkanı seçildi. 1999-2004 yılları arası Gümüşhanespor kulüp Başkanlığı görevinde bulunan Canlı, iyi derecede İngilizce biliyor. Canlı evli ve 3 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN